Nyhed

Tivoli Friheden klar med nye fredagsnavne

Også Kato & Friends, Big Fat Snake og Magtens Korridorer gæster Aarhus-tivoliet til sommer

For niende år i træk inviterer Tivoli Friheden i Aarhus til Fed Fredag, der sidste år blevet overværet af et rekordstort publikum på 115.000 gæster. I år bliver det til i alt 16 fredage, hvor Tivoli vil være fyldt af nogle af dansk musiks største bands og solister. I år er der premiere fredag den 18. maj, og koncertrækken slutter 31. august. Tivoli Friheden har allerede offentliggjort seks af de optrædende navne, og nu er stedet klar med yderligere tre: Kato & Friends, Big Fat Snake og Magtens Korridorer (billedet).


Kato & Friends - 13. juli kl. 20
Kato begyndte at spille som dj tilbage i 1998, udgav sin første single i 2001 og fik sit helt store gennembrud i 2010 med debutalbummet "Discolized" og singlerne "Turn The Lights Off", "Hey Shorty" og "Desert Walk". Det fortsatte i 2011 med singlerne "Sjus", "Speakers On" og "Fuck Hvor Er Det Fedt" og det GAFFA-Pris-vindende album "Discolized 2.0." Live optræder Kato med en lang række gæstevokalister. I 2011 har det været folk som Jon, Infernal, Clemens, Camille Jones, Ida Corr og Johnson, og de kan meget vel også være med i Friheden. Der er i hvert fald dømt fest.
 
Big Fat Snake - 20. juli kl. 20
Et af Danmarks mest populære livebands har lagt skærmydslerne omkring guitaristen Peter Viskindes afgang bag sig og fortsætter derudad med iørefaldende og swingende poprock.
 Gruppen udgav i 2011 deres 18. album, "Come Closer", og gruppens lineup er i dag som følger: Anders Blichfeldt (sang og guitar), Jens Fredslund (trommer), Morten Jakobsen (bas og kor), Pete Repete (keyboards og kor) og Asger J. Steenholdt (guitar og kor). Forvent både nye sange og gamle hits som "Bonsoir Madame" og "No Peace Like In Heaven".
 
Magtens Korridorer - 3. august kl. 20
Efter flere plader med ukompliceret rock og mundrette tekster har Magtens Korridorer anlagt en lidt mere eftertænksom tone på deres seneste, finanskrise-inspirerede album fra efteråret 2011, "Imperiet Falder". De er dog stadig kendt for at være et solidt partyband live. Det var Magtens Korridorer, der i 1997 siden leverede det store P3-Hit "Hestevisen", også kendt som "Anne Grethe – en hesteluder". Det store gennembrud fik bandet i 2005 med "Lorteparforhold", der hærgede hitlisterne den sommer. Siden har de udgivet albummene "Friværdi" (2005), "Det Krøllede Håb" (2007), "Milan Allé" (2009) og senest, som sagt, "Imperiet Falder" (2011).

Derudover har Fed Fredag allerede offentliggjort følgende navne:

Joey Moe - 25. maj
Michael Learns to Rock - 1. juni

Fallulah - 8. juni
Carpark North - 15. juni
Danser Med Drenge - 22. juni
Outlandish - 6. juli
Alle koncerter starter kl. 20.


Læs mere på friheden.dk

ANNONCE