Nyhed

Albumrygter og ny dvd fra Crosby, Stills & Nash

Ekstensiv koncertdokumentation fra seneste turné på gaden nu

Den amerikanske trio med medlemmerne David Crosby, Stephen Stills og Graham Nash slog igennem med deres selvbetitlede album i '69, samt samme års optræden på den legendariske Woodstock-festival, som også inkluderede det periodevise medlem Neil Young. Siden fulgte klassiske album som "Deja Vu" og livepladen "4 Way Street", og gennem alle årene har ensemblet stadig demonstreret et stærkt politisk engagement. De senere år har det ikke mindst handlet om den amerikanske udenrigspolitiske linie, men også emner som atomkraft har haft gruppens bevågenhed.

De tre musikere har gået ind og ud af samarbejdet i alle årene, hvilket, ud over en række albums som band har resulteret i forskellige soloprojekter og udspil. Nu har de tre herrer igen forenet kræfterne og udgiver deres førte live-dvd i mere end to årtier.

Vedkommende rockmusik


Koncertvideoen er filmet på deres 2012-turné, CSN 2012 og inkluderer mange af bandets klassiske hits samt nye og uudgivne sange. Desuden indeholder dvd-boksen en sjælden liveudgave af "Suite: Judy Blue Eyes" fra debuten, en dvd med titlen "A Conversation with David, Stephen and Graham" og interviews med bandmedlemmer og crew.

Sidste år havde Randers besøg af to tredjedele af gruppen, Crosby og Nash. Koncerten gav GAFFAs Espen Strunk fem ud af seks stjerner, og han skrev blandt andet:

"Hvor første del fremstod fremragende, men dog lidt ufokuseret, bygges der her stilfærdigt op til tres minutters musikalsk klimaks. Fire akustiske ballader, herunder "Guinnevere", Paul McCartneys "Blackbird" - som CSN også havde på sætlisten ved deres Woodstockoptræden - og "Our House", inden bandet stemmer eftertrykkeligt i med Nashs "Military Madness". Det er, overraskende, aftenens hidtil mest medrivende præstation, og kurven er opadgående. Det politiske element bliver mere og mere udtalt, som aftenen skrider frem, som når Crosby tordner imod atomkraft og USA i almindelighed. (…) På bundlinjen reddede Crosby & Nash i den grad renommeet efter en lidt rodet start og udfoldede fremdeles en stærk og vedkommende rockkoncert".


Album på vej?

Ud over at være dvd-aktuelle går der rygter om et nyt album fra Crosby, Stills & Nash. Stephen Stills har således udtalt til musicrader.com: "Crosby, Stills & Nash vil lave endnu et album. Vi er lige midt i et, "Songs We Wish We'd Written". Vi startede processen med Rick Rubin. Det virkede ikke, men idéen er stadig genial".

Nash forklarede andetsteds, hvorfor bandet siden aflyste møderne med Rubin:


"Efter at have lavet albums i næsten 50 år, tror jeg at vi ved hvad vi gør, så det er virkelig svært at fortælle Crosby, Stills & Nash hvad de skal gøre. Du kan foreslå lige hvad du vil, men du kan ikke fortælle os hvad vi skal gøre. Vi indspillede i Shangri La i Malibu og…det var ikke en god oplevelse. Først og fremmest var han sur på David Crosby. David sagde, at vi ville lave "Blackbird" og en anden Beatles-sang. Rick sagde: "Der kommer kun til at være én Beatles-sang". Crosby sagde til ham: "Der kommer kun til at være én Beatles-sang, hvis vi bestemmer at der skal være én Beatles-sang". Du ved, ligesom, "Hvem fanden er du til at fortælle mig.." Fra starten var det irritabelt".

Indtil et muligt nyt album fra gruppen, er det i hvert fald muligt at nyde optagelser fra den seneste turné. Dvd'en kan købes på gruppens egen webshop.

ANNONCE