Nyhed

Guide: 30 koncerter, du skal se til Spot

Spot Festival nærmer sig med cirka 120 koncerter fredag og lørdag. Vi giver dig vores bud på 30 koncerter, du skal se.

Spot Festival nærmer sig hastigt, og fredag og lørdag vil cirka 120 koncerter finde sted i Aarhus centrum, nærmere betegnet Musikhuset, den gamle Godsbanegård, VoxHall, Atlas og Train. I aften klokken 19.30 er der officiel åbning i Musikhuset med Nabiha, Mike Sheridan og The Green Lives.

GAFFA har fundet 30 koncerter, vi synes er de mest interessante i det store udbud af spændende koncerter. De fleste af disse koncerter bliver også anmeldt på GAFFA.dk i de kommende dage sammen med yderligere en række navne på Spot.

KarriereKanonen 2012 04-05-2012 | 15:00 Katapult


DRs KarriereKanonen præsenterer 2012-vinderne på Spot. De tre udvalgte blev Kaliber fra den københavnske vestegn, der byder på hiphop fra den hårde skole, den dansksprogede dancehall-duo Djäms Braun, der skaber deres eget lydunivers med firnurlige tekster samt rockbandet Dance With Dirt, der leverer en gedigen gang rock med nærvær og nerve. Kanonen skydes af samlet fredag eftermiddag.

CopCol – live reworked by T. Finland & Mikkel Meyer 04-05-2012 | 16:00 VoxHall

Bands fra kollektivet CopCol – der tæller medlemmer fra grupperne CODY, Hellraiserten, Before The Show, Monkey Cup Dress, My Name Is Legion, Alcoholic Faith Mission, Sleep Party People, Twins Twins – og de to elektroniske musikere T. Finland og Mikkel Meyer udfordrer den konventionelle koncert. CopCol spiller sange fra gruppernes fælles repertoire i ét stort band på scenen, men har ingen kontrol over den lyd, som publikum får at høre, for T. Finland og Mikkel Meyer manipulerer nemlig lydsignalerne i et ekvilibristisk live-remix af musikken.


RebekkaMaria & The Hymnboy 04-05-2012 | 17:30 Musikhuset Lille Sal

Sangskriverne RebekkaMaria Andersson og Hymns From Ninevehs bagmand Jonas Petersen har sat hinanden stævne i en intim og tyst duokoncertform, hvor de spiller og synger stille duetter af sange fra deres respektive bagkatalog. Duokoncerten baseres på vokalharmonier, klaver, guitar og cello.

Slayer Big Band Project 04-05-2012 | 18:20 Blackbox (billedet)


Det bliver et vildt sammenstød mellem flænsende metalguitar, kvindelig vokal, jazzblæsere og buldrende trommer, når Aarhus Jazz Orchestra spiller det genrenedbrydende Slayer Big Band Project. Det bliver vist første gang i festivalens historie, at publikum får mulighed for at headbange til saxofon, når det tidligere Klüvers Big Band afprøver nye udtryksformer under nyt navn og den nye leder Lars Møller.

NovemberDecember 04-05-2012 | 18:30 Remisen

NovemberDecember spiller folk, og lydbilledet rummer skramlede guitarer, brusende trommer og stærke korpassager. Musikken handler ifølge bandet selv om de ting, vi har til fælles på tværs af samfundslag og geografiske forhold. Om kærligheden og barndommen. Om at vokse op og frigøre sig fra udvendige forhold i såvel teknologien som naturen.


Vessel 04-05-2012 | 18:40 Altas

Vessel er Anders Mathiasens (guitarist fra Murder) soloprojekt. Inspirationen fra sangskrivere som Cohen og Dylan er tydelig, men Vessel har stadig sit helt personlige udtryk i det afdæmpede univers.

Nikolaj Nørlund 04-05-2012 | 18:40 Musikhuset Store Sal


Med en 20 år lang karriere bag sig har Nikolaj Nørlund efterhånden placeret sig som en af de væsentligste aktører i det danske musikliv, både som sanger, sangskriver, guitarist, musiker, producer og pladeselskabsejer. Som det seneste har Nikolaj Nørlund lavet albummet "Alt sammen, lige nu" i tæt samarbejde med Christian Hjelm fra Figurines. Hjelm er også med i Nørlunds liveband anno 2012.

Larsen & Furious Jane 04-05-2012 | 19:40

Larsen & Furious Jane fremhæves ofte af anmeldere som et af de mest oversete bands i landet. Men i tiden siden den gratis digitale udgivelse af deres seneste album "Dolly" i juli 2011 ser det ud til, at deres ofte melankolske, til tider småstøjende rock begynder at få mere opmærksomhed. Albummet rangererede højt på flere mediers årslister for 2011, herunder GAFFAs.


Ila Auto (NO) 04-05-2012 | 20:00 GAFFA-baren

Ila Auto er et legesygt bluegrass-band fra Oslo. Gruppen har gjort sig bemærket på live-scenen i deres hjemby med en energisk  blanding af country, folk og rock'n'roll. Musikken leder tankerne hen på The Soggy Bottom Boys fra filmen "O Brother, Where Art Thou?". Den legende musik har skaffet bandet anerkendelse i hjemlandet såvel som i udlandet og givet dem flere priser.

Jonas Alaska (NO) 04-05-2012 | 20:00 Musikhuset Lille Sal


Denne 23-årige sangskriver fra Åmli i Norge spiller og synger glade popsange med elementer af country og mellemfornøjede tekster. Hans sange er indpakket i energiske trommer og lette banjo- og guitarriffs.

I Got You On Tape 04-05-2012 | 20:20 Musikhuset Store Sal

I Got You On Tape spiller eftertænksom rock med sanger og sangskriver Jacob Bellens' dybe vokal centralt i lydbilledet. En del af bandet er dog også jazzmusikere, og gruppen finder inspiration både i den melodiske pop og i hiphoppens fortælleform med beats, samples og hooks. Gruppen vandt P3 Prisen i 2010.


Freja Loeb 04-05-2012 | 20:20 Musikhuset Rytmisk Sal

Freja Loeb skaber melodisk pop med firserinspireret sound og både en smittende energi og en dragende mystik med inspiration fra så forskellige navne som David Bowie, Fleetwood Mac, Ramones, Blondie og My Bloody Valentine. I 2012 har Freja Loeb været på en omfattende turné som support for Tim Christensen And The Damn Crystals.

Naked – A Singer And A Piano 04-05-2012 | 21:15 Musikhuset Lille Sal


Fire solister fra vidt forskellige genrer er inviteret til at præsentere fire sange fra bagkataloget – men i en helt ny indpakning. Den svenske pianist Gustaf Ljunggren styrer løjerne rent kunstnerisk, og akkompagnerer to aftener i træk Ane Trolle, Johan Olsen (Magtens Korridorer), Silas Bjerregaard (Turboweekend) og Clara Sofie på flygel.

Ulige Numre 04-05-2012 | 21:20 VoxHall

Ulige Numre behøver næppe den store præsentation efter deres store gennembrud i efteråret 2011 med YouTube-hittet "København". Der er stor fokus på den dansksprogede lyrik, når de fire unge drenge fra Ulige Numre spiller. De personlige og selverklæret højtravende tekster, der er skrevet af forsanger Carl Emil, er blandt andet inspireret af den amerikanske sangskriver- og fortælletradition. Lyden er støvet og guitar-drevet, men live har kvartetten to blæsere med.


Choir Of Young Believers 04-05-2012 | 22:20 Musikhuset Rytmisk Sal

Jannis Noya Makrigiannis og Choir of Young Believers er blevet ramt af vokseværk. Syv mand udgør nu gruppens faste trup af inspirerede musikere, som i fællesskab trækker veksler på både americana, krautrock, neo-folk og avantgarde-kompositioner i et vidtfavnende lydunivers, der både byder på direkte popsange og store episke lydværker af nærmest symfonisk karakter.

Tim Christensen & The Damn Crystals 04-05-2012 | 22:20 Musikhuset Store Sal


Tim Christensen er en af de mest markante skikkelser i nyere dansk rockhistorie. Han brød igennem med et brag med Dizzy Mizz Lizzy i 1993-94 og solodebuterede i 2000. På det seneste album, "Tim Christensen And The Damn Crystals", har han valgt at udforske en mere kollektiv tilgang til sin musik og inviterede derfor sit liveband med i studiet fra første dag. Det har resulteret i et mere rocket udtryk end længe, men stadig med den gode melodi i centrum.

Veto 04-05-2012 | 22:30 Gården

Veto har, siden de blevet dannet i 2004, markeret sig stærkt med deres elektrorock og spillet et hav af koncerter i både ind- og udland. Sidste år udgav de deres tredje album "Everything is Amplified" og er nu på vej med en ep. Gennem årene har gruppen høstet en del priser, blandt dem P3 Prisen og Steppeulven. Veto spiller på taget af Godsbanegården – det skal nok blive spændende.


Klumben & Raske Penge 05-05-2012 | 00:20 Radar

Med Klumben og Raske Penges musikalske rødder solidt plantet i reggae og dancehall har begge været aktive inden for genren som henholdsvis dancehall-rapper med nyfortolkning af jamaicanske idealer og som dj under navnet Ras Money. Sammen har deres socialrealisme og musik foreløbig kastet hittet "Rundt" af sig – bygget på sporene fra Dennis Browns "Revolution". Duoen udgiver en ep i juni.

Rising 05-05-2012 | 00:50 Remisen


Den københavnske metaltrio debuterede sidste år med albummet "To Solemn Ash", som GAFFAs anmelder Keld Rud kaldte "den mest interessante debut fra et dansk metalnavn i år". Rising blander genrer som heavy, psykedelisk rock, punk og sludge – og ender op med deres helt egen lyd.

Kirsten & Marie 05-05-2012 | 16:00 Atlas

På det netop udsendte debutalbum "Newspeak" har tvillingerne Kirsten og Marie fået to venner til at skrive digte, som pigerne så har komponeret sangene omkring. Der er en umiddelbar glæde over de melodiske og poppede sange, men samtidig finder man en undertone af noget dramatisk og dystert. Pigerne formidler forskellige stemninger i deres personlige blanding af indiepop og akustisk folk.


Mads Björn 05-05-2012 | 17:00 Atlas

Mads Björn har selv indspillet albummet "Monolith", og førstesinglen derfra, "New Sailor" røg direkte ind som nummer 1 på "Det Elektriske Barometer" på P3. Der er noget smukt og stemningsfuldt over esbjerggenserens musik, der er indspillet i Björns sommerhus med skrabet udstyr og som derfor får en lo-fi-præget lyd. De harmoniske popsange bliver leveret med anstrøg af både rock, world og folk. 

Marybell Katastrophy (DK) vs. Nils Frahm (DE) 05-05-2012 | 17:00 Musikhuset Store Sal


Når Marybell Katastrophy og Nils Frahm går på scenen sammen til InterSpot, mødes eventyrlysten avantgardepop med neo-klassiske klaverkompositoner. Marybell Katastrophy har siden debut-ep'en "This is the One" fra 2007 fundet deres helt eget ståsted med deres kærlighed for både eksperimenterende elektroniske elementer, støjrock-instrumentering og popmelodier. Nils Frahm har med sin tilgang til klaveret, der er eftertænksom og intim og inddrager elektronik, vundet fans mange steder i verden. Blandt andre er Radioheads Thom Yorke faldet for Nils Frahms kompositioner. Marybell Katastrophy og Nils Frahm mødtes under masteringen af Frahms album "Felt" og faldt for hinandens lyd. I et eksklusivt samarbejde vil de på Spot blande Frahms intime musik med den både catchy og eksperimenterende pop, som Marybell Katastrophys nye album "Amygdala" byder på.

Shiny Darkly 05-05-2012 | 17:10 Voxhall

Shiny Darkly byder på en mørk og hallucinerende støjpop, der trækker veksler på både post-punk, shoegaze og andre eksperimenterende former for guitarbaseret og støjende rock. Gruppen udgiver deres debut-ep dagen før deres Spot-koncert.

Savage Rose 05-05-2012 | 18:40 Musikhuset Store Sal


The Savage Rose er umiddelbart måske et lidt for gammelt og etableret navn til at spille på Spot, men der er interesse fra blandt andre tyske branchefolk, og  bortset fra den fremragende frontfigur Annisette er musikerne i 20'erne og 30'erne. Savage Rose hentede fra starten i slut-60'erne inspiration fra klassisk musik, jazz, pop, rock, soul, blues og gospel. De gik senere i en mere akustisk og politisk retning, nu med danske tekster, inden gruppen i 90'erne vendte tilbage til den elektriske musik, de engelske tekster og genvandt sit store publikum. Dansk rocks første store eksportvare vil den internationale vej igen.

Lukas Graham 05-05-2012 | 20:20 Musikhuset Store Sal

Den dansk-irske Lukas Graham har kastet sin kærlighed på den amerikanske soul – og det er han sluppet ganske godt fra. Hittet "Ordinary Things" er blevet vold-spillet på danske radiostationer og blev i 2011 "årets bedste danske uundgåelige" på P3, ligesom foråret har budt på en stor Danmarksturné med over 35 koncerter, heraf mange udsolgte. Lukas Grahams debutalbum gik direkte ind på hitlistens førsteplads, og dér har det ligget lige siden, nu på fjerde uge.


Green Pitch 05-05-2012 | 21:00 Radar

Med deres følsomme tag på singer-songwriter-traditionen forfører Green Pitch med stor skønhed, fængende melodier og en smuk, lys vokal vokal. Ved hjælp af overvejende akustiske, spartanske arrangementer skaber gruppen et hjertevarmt nærvær, der udgør den perfekte lydkulisse for Rex Garfields skrøbelige, længselsfulde og dog stærke sangstemme.

Naja Rosa 05-05-2012 | 22:00 Atlas


Årets Spot Festival tegner til at blive en ren familieudflugt for famiien Koppel. Som medlem af Savage Rose-familien har musikken altid været en fundamental del af tilværelsen for Naja Rosa, datter af Annisette og nu afdøde Thomas Koppel. I 2010 solodebuterede hun med et selvbetitlet debutalbum, der tidligere i år blev fulgt op af "The Place I Call Home". Begge album har fået fremragende anmeldelser, blandt andet to gange fem stjerner i GAFFA. Med en forkærlighed for den autentiske sydstatsblues og soul leverer Naja Rosa og hendes faste hold af stærke musikere en tidløs rock 'n' roll med medrivende energi.

The Raveonettes 05-05-2012 | 22:20 Musikhuset Store Sal

For nøjagtig ti år siden spillede Raveonettes for første gang på Spot Festival, og blev i den forbindelse opdaget af Rolling Stone Magazines senior editor, David Fricke, der senere skrev en så skamrosende anmeldelse af gruppen, at den kickstartede den flotte internationale karriere. For at fejre 10 års jubilæet spiller Raveonettes hele debut-ep'en "Whip It On" fra start til slut – med original-besætningen fra debut-året.


Asbjørn 05-05-2012 | 23:00 Atlas

Asbjørn, der netop er debuteret med albummet "Sunken Ships", spiller fængende popsange med elektroniske detaljer, ofte med en let melankolsk undertone. De håndspillede optagelser er bearbejdet elektronisk til et samlet udtryk, der lyder som både menneske og maskine.

Rangleklods 06-05-2012 | 01:00 Blackbox


Esben Andersen forener i sine kompositioner rockens nerve og poppens udadvendthed og eksperimenterer med at sammensætte modsætninger som elektronika og akustisk folk. Live har Rangleklods guitaristen Tikki med, og hun understreger sammensætningen af det elektroniske og det organiske.

Køb billetter til Spot Festival via GAFFA Live.

ANNONCE