Nyhed

Cirque du Soleil hyldede Jackson i Herning

Michael Jackson musikvideoer og liv hyldes med dans og halsbrækkende akrobatik

Se flere billeder fra showet i GAFFAs gallerisektion

Siden Michael Jacksons død i 2009 har mange forsøgt at hylde The King of Pop, og det samme har det canadiske Cirque Du Soleil kastet sig ud i med deres teatralske og akrobatiske stil i "Michael Jackson: The Immortal World Tour by Cirque Du Soleil". GAFFA var med til det første af fire danske shows i Hernings Jyske Bank Boxen og Parken i København.

Jacksons musikvideoer og luftakrobatik


Cirque Du Soleil havde forberedt et show med Jacksons mest kendte og mindre kendte sange. Der var lånt meget fra Michael Jacksons musikvideoer, som ofte kunne ses på skærmene i baggrunden, selvom Cirque Du Soleil også lavede alternative nyfortolkninger. "Smooth Criminal" var lige efter bogen med dansende gangstere, og koreografien til "Bad" lå også tæt op ad musikvideoens dance-off.

"Thriller" blev præsenteret med den legendariske musikvideo i baggrunden, og udvidede videoens dæmoniske gyserunivers med mumier og flyvende monstre, der præsenterede de berømte dansetrin. De dansende mumiers bevægelser vækkede dog mere en reference til Lady Gagas video "Bad Romance" end til selve "Thriller". Igennem hele showet var en et-benet danser med krykker showets stjerne, og i "Thriller" dansede han med knoglelignende krykker, der måske var prikken over i'et i det okkulte univers.

Men der var også indslag, hvor showet rykkede sig væk fra musikvideoerne, og i stedet fortolkede Michael Jacksons sange i en ny retning. For eksempel blev "Scream" præsenteret med flyvende ninjaer sammen med avanceret akrobatik, der virkelig viste, at Cirque Du Soleil-truppen ikke "kun" er dansere. Generelt var de akrobatiske elementer og især de luftakrobatiske det, der skabte mest begejstring, når danserne hang i snore ned fra loftet og lavede yndefulde og halsbrækkende bevægelser.


Musikken var ikke lavet så meget om, som man ellers kunne have forestillet sig: Et liveband spillede til Jacksons stemme, og sangene lå tæt op ad originalerne med enkelte afvigelser, der oftest havde mash-up-karakter.

Mimer, kærlighed og eventyr

En mimer var den mest gennemgående karakter i stykket. Undervejs blev han besat af Michael Jacksons ånd, og efterfølgende blev han opfattet som Michael Jackson selv.


Showet lagde vægt på temaer som kærlighed, eventyr og flere gange vendte det også tilbage til et robottema demonstreret med dansende robotter og robotdans. Kærlighedstemaet var illustreret med store, røde, lysende hjerter flere gange i showet, og temaet kulminerede til sidst, hvor alle deltagerne krammede et hjerte, mens Mimer-Michael Jackson havde det største.

Eventyrtemaet blev præsenteret igennem forskellige sekvenser, blandt andet med lilla og orange elefanter til savanne-billeder, der også skulle vise Michael Jacksons kærlighed til dyr. En grøn slangekvinde kravlede ud af en eventyrbog, et par forelskede, flyvende svaner lavede halsbrækkende manøvrer, og så var der selvfølgelig også en port til Jacksons elskede Neverland.

Ud over de gennemgående temaer blev vi præsenteret for Michael Jacksons univers på mange måder, eksempelvis barndomskoncerter, Jackson 5, hans problemer med pressen, kærligheden til Moder Jord i Earth Song for at nævne et par stykker. Michael Jacksons stemme og budskab blev også præsenteret, da skærmene viste Jacksons egen udtalelse: "In a world filled with hate, we must still dare to hope. In a world filled with anger, we must still dare to comfort. In a world filled with despair, we must still dare to dream. And in a world filled with distrust, we must still dare to believe."


Showet sluttede af med en form for medley med sangene "Can You Feel It", "Don't Stop Till You Get Enough", "Billie Jean" og "Black or White", som var en fusion af musik, dans og koreografi med hele Cirque Du Soleil-truppen på 64 artister på scenen. Det hele endte med "Man in the Mirror", hvilket er en sang, som Michael Jackson ofte har afsluttet sine koncerter med.

Alt i alt var der skåret lidt ned på den imponerende akrobatik, som solcirkusset ellers er kendt for, for at gøre plads til Michael Jacksons dansetrin og livshistorie. Så "Michael Jackson: The Immortal World Tour by Cirque Du Soleil" er virkelig en fusion imellem Michael Jackson og Cirque Du Soleil, men ikke desto mindre er det en imponerende cocktail.

ANNONCE