Nyhed

Guide: April måneds mest spændende koncerter

Hvilke koncerter skal du se i april? Vi giver dig 15 gode bud

Vi er gået ind i en ny måned, og i den anledning ser vi lidt på månedens mest interessante koncerter, som vi synes, du skal forsøde din tilværelse med. Vi nævner kun koncerter, som i skrivende stund ikke er udsolgt. Derfor nævner vi eksempelvis hverken Lana Del Rey i Tap1 eller Mumford & Sons i Vega. 

The Gaslight Anthem, Vega, København, 3. april kl. 20

Amerikanske The Gaslight Anthem gæster København, og forhåbentlig bliver det et rockbrag, når Brian Fallon, Alex Rosamilia, Alex Levine og Benny Horowitz indtager scenen. Sidst de gæstede Danmark var på den anden side af sundet på Northside Festival sidste år, hvor de af GAFFA fik fire solide stjerner, og året forinden gæstede de VoxHall, hvor GAFFA kvitterede med fem stjerner. Nu er det altså endelig sjællændernes tur til at opleve gruppen på dansk jord. 


Pede B & DJ Noize, Pumpehuset, København, 6. april kl. 20.30

Rapperen holder release fest på sit nye album "Over Askeskyen 2", der er en fortsættelse af det anmelderroste samarbejde med dj Noize. Og den nye plade lyder bestemt lovende med gæsteartister som Tue Track, Orgi-E og Ayoe Angelica. 

Daughter, Vega, København, 10. april kl. 21


Den smukke og atmosfæriske debut fra den engelsk indiefolktrio, "If You Leave", er netop udkommet og har fået fire stjerner af GAFFA. Daughters forsanger Elena Tonra er blevet sammenlignet med navne som Feist, Bon Iver og St. Vincent, og gruppens sange er kendetegnet ved melankolske melodier, akustisk guitarfingerspil, smertefulde kærlighedstekster og til tider småpompøse arrangementer.

Indians, Studenterhuset, Aarhus, 11. april kl. 21

Bandet spillede en fornem koncert på sidste års Roskilde, og i januar udgav de debuten "Somewhere Else", der fik intet mindre end topkarakter, med seks stjerner, af GAFFA. Aftenens koncert er også starten på en miniturné, der bringer én-mands-bandet alias Søren Løkke Juul med et par gæster rundt i landet.


Black City, Kansas City, Odense, 12. april kl. 21

Den danske rockgruppe Black City (billedet) sikrede sig pæn opmærksomhed, da de udsendte deres selvbetitlede debutalbum i 2010. Singlerne "Summertime" og "The One You Sacrifice" kom i radiorotation, og albummet fik fem stjerner af GAFFA. Den bedrift blev for nylig gentaget, da gruppen udgav deres andet album "Fire", og det er netop med den nye plade i ryggen, at Black City er på tour rundt i landet i april.

Sort Sol, Portalen Greve, 12. april kl. 20


Steen Jørgensen, Lars Top-Galia, Tomas Ortved, Manoj Ramdas, Adam Olsson og Anders Christensen tager atter på turné, som de gjorde i 2011 med stor succes. Denne gang med tre nye numre på sætlisten – sange, som også udkommer i nær fremtid. Se flere turnédatoer i GAFFAs kalendersektion.

Tommy Cash, Glassalen Tivoli, København, 17. april kl. 20

April måned byder på to koncerter med musikere fra Cash-familien. Første er Tommy Cash, bror til Johnny Cash, der med numre som "Ring of Fire", "Hurt" og ikke mindst "Walk the Line" hylder sin legendariske bror på sin turne "My Brother Johnny Cash" – en hyldest til et musikalsk ikon.

Sivert Høyhem, VoxHall, Aarhus, 17. april kl. 20


Norske Sivert Høyem har haft succes som soloartist og har i alt udgivet fire roste soloalbum. Det seneste i 2011, "Long Slow Distance" fik af GAFFA fem stjerner. Siverts karakteristiske dybe vokal er i front for en stribe langsomme, ofte vuggende og klaverorienterede sange og nogle mere rockede, støjende numre med guitaren i fokus, der af mange sammenlignes med Nick Cave. 

Hymns From Nineveh, Vega, København, 24. april kl. 21

Den danske gruppe leverer englelyd på såvel plader som live til koncerter. Deres to album og deres jule-ep fra 2009 har alle fået fem stjerner af GAFFA, ligesom flere af deres koncerter har. For tiden er folk-orkestret i gang med at skrive og indspille nye sange til deres kommende fuldlængdealbum, og de vil derfor have nyt materiale med til koncerten. Hymns From Nineveh spiller også på Radar i Aarhus 26. april og på Generator i Ringkøbing 27. april.


Manorexia, Marmorkirken, 25. april kl. 21

J.G. Thirlwell giver under navnet Monorexia en af sine sjældne livekoncerter denne aften, der samtidig er den første på dansk grund nogensinde, hvilket inden for de smukke rammer i Marmorkirken. Manorexias musik er yderst varieret i stilarter og udtryk, og genreoverskridelse synes at være normen. Thirlwells kompositioner og orkestreringer spænder fra big band over kakofonisk støjrock, abstrakt electronica, kammermusik til imaginære soundtracks. Og dette gerne på et og samme album, som han i øvrigt har udgivet fire af som Manorexia.

Den Sorte Skole, Studenterhuset, Aalborg, 25. april kl. 21


Efter en albumpause på fem år er den danske dj-gruppe Den Sorte Skole på vej med deres tredje udgivelse med titlen "Lektion #3", som kommer på gaden i april. Gruppen har markeret sig som én af de bedste af sin slags i landet, og givet flere anmelderroste koncerter i Danmark. Særligt da de leverede en magisk fejring af Roskilde Festivalens 40-årige jubilæum i 2010 for 25.000 publikummer på festivalens Arena-scene. 

Martin Hall, Teatermuseet, København, 25. april kl. 20

Hall har netop udgivet det fem-stjernede album "Phasewide, Exit Signs" og er garant for smukke, unikke koncerter. Aftenens udgave bliver første Martin Hall-koncert med band i København siden efteråret 2009. Her vil publikum blive præsenteret for både materiale fra det nye album og udvalgte numre fra det store bagkatalog. Martin Hall kan også opleves med band på Fulgsøcenteret i Knebel på Djursland 20. april.


Love Shop, Værket, Randers, 25. april kl. 21

Love Shop i mange år været et af dansk musiks bedste bands. Og selv om tabet af guitarist Hilmer Hassig og mundharpespiller Henrik Hall naturligvis er dybt tragisk, har sanger Jens Unmack formået at fortsat at skabe ny musik i bandets ånd, som på det anmelderroste album "Skandinavisk Lyst" fra 2012. Samme år vandt gruppen også en velfortjent Steppeulv som årets livenavn. Love Shop spiller også i Pavillonen, Grenå 26. april og på Train i Aarhus 27. april.

Rosanne Cash, Koncerthuset, København, 29. april kl. 20


Som datter af Johnny Cash er der en hel del at leve op til. Men Rosanne har efterhånden vist, at hun sagtens kan stå på egne ben. Som en af de helt store stjerner i amerikansk country har hun været nomineret til en hel del Grammys og vandt til og med én i 1986. Aftenens koncert bliver den første, hun nogensinde har givet i Danmark, hvor der vil være rig lejlighed til at dykke ned i de 21 hits, hun har haft på amerikansk country top-40. Eller fra den liste over de 100 bedste countrysange, som hendes far lavede til hende som barn, og resulterede i hendes album "The List". 

Fred Wesley, Pumpehuset, København, 29. april kl. 20

Funk legenden Fred Wesley, James Browns bandleder og side-kick, spiller denne aften sammen med "The New JB's", der er en opdatering af det gamle band. Ud over James Brown har Fred Wesley også spillet med blandt andre Parliament, Ike and Tina Turner, Funkadelic, Ray Charles og Bootsy's Rubber Band og har om nogen været med til at definere lyden af funkmusikken fra 60'erne og 70'erne. Så meget, at det i dag er bredt anerkendt, at Wesley er en af de mest samplede musikere overhovedet.


ANNONCE