Nyhed

Guide: Her er weekendens bedste fester

Softice-bikinibar eller udendørs grillfest med hyggebål? Der er masser af gode ideer på festprogrammet i denne uge.

Nu sætter GAFFA øget fokus på den elektroniske musik og det sprudlende festmiljø med en fast ugentlig guide til, hvor man finder de bedste fester, de mest interessante dj's og de livligste dansegulve. Følg med her!

Lyd i alle farver og former

Der er vildt mange spændende og skæve ting på programmet til Århus Lydfestival, som nu er tilbage for andet år i træk og spænder over alt fra psykedelisk drone-rock og dancehall til musik lavet på lynlåse og legetøjsgeværer. Og fra nigeriansk-inspireret 100 procent gang-i-den-afro-party-musik til old-school-acid-techno. Og fra lydimprovisationer med klassiske musikere, der har bind for øjnene, til et fuldautomatisk autorave-show, der analyserer crowden på dansegulvet og først stopper, hvis strømmen går. Blandt de internationale navne på den tre dage lange festival er britiske Luke Vibert, tyske Damo Suzuki, Rob Hall, Vaetxh, Ruby My Dear og Chris Moss, men tjek selv det omfangsrige og vildt underholdende program på aalf.nu.


Hvad: Århus Lydfestival

Hvor: Godsbanen, Aarhus C.

Hvornår: Fra torsdag 22. august til 24. august


Hvordan: www.aalf.nu

 

Et must på festlisten


Denne uges absolutte must på den københavnske fest-agenda foregår på Culture Box lørdag aften, hvor dj-superstjernen Laurent Garnier, der har været med på den elektroniske scene siden slutfirserne, gæster klubben i Kronprinsessegade. Han suppleres på mainfloor af dj Lab, og på Red Box spiller Blagger, Ena Cosovic og Palma Lova. Der bliver også topfestligt på White Box, hvor Leragér og Colston (plus venner) står bag pulten og uddeler krammere. De fejrer nemlig deres fødselsdag samme aften. Og apropos fødselsdag: Hvis du tror, at elektronisk musik kun er noget for folk i 20'erne og derfor ikke rigtigt gider tage ud på klubberne, så er det her den helt rigtige aften at vælge: Andelen af +30-årige på dansegulvet vil være stor.

Hvad: Laurent Garnier og dj Lab

Hvor: Culture Box, Kronprinsessegade 54a, Kbh. K.


Hvornår: Lørdag 24. august fra kl. 21

Hvordan: Facebook

 


Både ude og inde

Når weekendvejret er solrigt, er det rart at kunne starte festen udendørs. Det er der plads til på Prags Boulevard, hvor der fredag er fest i Bygning 5, denne herlige nye tilføjelse til det københavnske natteliv, hvis rummelige omgivelser og venlige priser får en til at føle sig hensat til Berlin. Der er grill og udendørs hyggebål fra klokken 16 med Kongen af Vesterbro, Master Fatman, Thomas Madvig og Lulu Rouge (billedet), og når mørket falder på, rykker festen indendørs med Jacob Phono, Brynjolfur, Holtoug, AllWeDoIsThis og Kasper Møltov bag pulten.

Hvad: Jacob Phono og Lulu Rouge


Hvor: Bygning 5, Prags Boulevard 43, Kbh. S.

Hvornår: Fredag 23. august kl. 16 til 06

Hvordan: Facebook


 

Simons fylder tre

Natklubben Simons blev åbnet for tre år siden af Simon Lennet og Simon Frank. Nu har de åbnet et helt ny klub (det skete i den netop forgangne weekend, og klubben hedder Sunday) og dermed overgivet den daglige (eller natlige, bør man vel sige) styring af Simons til nye, betroede kræfter. Men det er en anden historie; tilbage til fødselsdagen, som selvfølgelig ikke bare skal være en enkelt nattefest, men en hel fødselsdagsfestival, der varer hele weekenden og blandt andet byder på en koncert med Duné samt en lang liste af dj-navne bag pulten, blandt andet Lou Van, Acid Pigs, Danni Davisco, Van Ark, Dollargrin, Amin Safari, Anthony Charles og Mr. Møller.


Hvad: Simons 3-års fødselsdagsfestival

Hvor: Simons, Store Strandstræde 14, Kbh. K.

Hvornår: Fredag 23. august fra kl. 23 og lørdag 24. august fra kl. 23


Hvordan: Facebook

 

Softice-bikinibar og vildmarksbade


"Vi har desværre brugt lidt flere penge, end vi havde". Sådan lyder det fra den populære aarhusianske gadefest Mejlgade for Mangfoldighed. Og den tiltrækker så mange tusind mennesker hvert år, at der også nok skulle kunne bankes et pænt beløb sammen til en støttefest, så gadefesten også kan vende tilbage næste år. Det koster en 50'er at deltage, som blandt andet byder på dj-sæts fra NORD Records (et aarhusiansk pladeselskab med stor kærlighed til vinyler og techno), Esben Weile (stifteren af Mejlgade for Mangfoldighed back in the day) og klub-kollektivet Trangse (der spiller techno og house). Og så er der rigtig meget andet sjovt på programmet, såsom en softice-bikini-bar, vildmarksbade (trækar med 40 grader varmt vand), vandpibebar og live-chat-roulette.

Hvad: Støttefest for Mejlgade for Mangfoldighed

Hvor: Train, Toldbodgade 6, Aarhus C.


Hvornår: 23. august kl. 23 til 06

Hvordan: Facebook

ANNONCE