Nyhed

Choktal: Ekstraregning på 77 millioner til Eurovision

Det stort anlagte show i B&W-hallerne blev tre gange så dyrt som budgetteret

Det er nu kommet frem, hvor stor budgetoverskridelsen på Eurovision-showet i B&W-hallerne i maj blev: Mere end 77 millioner, hvilket betyder, at den samlede regning blev på 112 millioner. Det oprindelige budget var 34,6 millioner, og showet blev altså tre gange så dyrt som budgetteret.

- Over 90 procent af de ekstra omkostninger gik til ombygning af B&W-hallerne. Det blev meget, meget dyrere, end nogen havde fantasi til at forestille sig, siger administrerende direktør i medarrangøren, Wonderful Copenhagen, Lars Bernhard Jørgensen til Ritzau. Han indrømmer, at tidspres og Wonderful Copenhagens manglende erfaring med byggeprojekter spiller ind i den store budgetoverskridelse. Den projektansvarlige underdirektør i Wonderful Copenhagen fratræder nu sin stilling.

For at begrænse de økonomiske problemer donerede Region Hovedstaden og Wonderful Copenhagen hver ekstra 4,3 millioner, allerede inden showet skulle afholdes, og Københavns Kommune har givet ekstra 8,7 millioner. Tilbage er et underskud på projektet på 58 millioner kroner, som parterne bag Eurovision, Københavns Kommune, Region Hovedstaden, REDA og Wonderful Copenhagen, nu skal drøfte, hvordan man skal betale.


Vinderen af Eurovision blev østrigske Conchita Wurst (billedet) med "Rise Like a Phoenix". Danmark i form af Basim og "Cliché Love Song" fik en niendeplads.

GAFFA rapporterede fra showet og konkluderede:

"Alt i alt et visuelt imponerende og musikalsk middelgodt show, som dog bør kunne tilfredsstille de fleste grand prix-fans. Om det så er de 263 millioner kroner, som det ifølge Ekstra Bladet har kostet, værd – det samlede budget for to Smukfester – må være en smagssag. (Det store tal inkluderer tilskuddet fra den europæiske arrangør EBU, red.). Måske dårlig smag, men det er jo også Eurovision Song Contest. I bedste fald kan det være med til at binde Europa sammen i en tid, der desværre atter er præget af spændinger, som burde høre forrige århundrede til. Vi ses næste år – i hvert fald bag skærmen."


Se Conchita Wurst fremføre "Rise Like a Phoenix" til showet:

ANNONCE