Nyhed

Koncertaktuelle Conor Oberst frikendt i voldtægtsanklager

Kvinden, der fremsatte anklagerne, har nu trukket dem tilbage og givet en offentlig undskyldning

Året startede på en bitter tone for Conor Oberst (Bright Eyes). I december blev sangeren nemlig anklaget for voldtægt af kvinden Joanie Faircloth på den offentlige blog XOJane. Overgrebet skulle have fundet sted i 2003. Oberst så sig til sidst nødsaget til at sagsøge Faircloth i modsvar til hendes anklager, som han slog fast ikke havde noget på sig. Nu har Faircloth trukket i land. Det skriver Pitchfork.

Conor Oberst skulle ifølge Faircloth have lagt an på hende efter en koncert i Nord Carolina i 2003 og senere forgrebet sig på hende - til trods for at hun havde fortalt ham, at hun var jomfru og ønskede at forblive sådan. Oberst sagde modsat, at hele anklagen var det pure opspind, og at han aldrig nogensinde havde mødt Faircloth. Han sagsøgte for bagvaskelse, fordi hans omdømme led skade af beskyldningerne. 

Nu har Faircloth, hvis rigtige navn er Joan Elizabeth Harris, trukket sine beskyldninger tilbage i en offentlig undskyldning. Hun skriver:

"De beskyldninger, jeg over de sidste 6 måneder har gentaget en række både online og andre steder, hvor jeg anklager Conor Oberst for at have voldtaget mig, er 100% falske. Jeg fandt på de løgne om ham som en måde at få opmærksomhed på, mens jeg gik gennem en turbulent periode af mit liv og prøvede at tage hånd om min søns sygdom. Jeg tager offentligt mine anklager om Conor Oberst tilbage, og jeg undskylder oprigtigt til ham, hans familie og hans fans for at skrive sådan nogle frygtelige ting om ham. Jeg indså, at mine handlinger var forkerte og kunne underminere stemmerne fra egentlige ofre for seksuelle overgreb, og for det undskylder jeg også. Jeg er virkelig ked af al den smerte jeg har forårsaget."


Conor Oberst, der grundlagde Bright Eyes tilbage i 1995, er en anmerlderrost musiker her på siden. Det selvbetitlede udspil, som udkom i 2008, modtog hele seks ud af seks stjerner fra Mikkel Elbech, som skrev: "Triumf for Bright Eyes-frontmanden på både skramlet, underspillet og helt forrygende udspil." 

Conor Oberst er desuden koncertaktuel til august, hvor han spiller på Train i Aarhus den 5. august og i Amager Bio i København den 6. august. Billetter er til salg og kan skaffes via GAFFA Live

 

 


 

ANNONCE