Nyhed

GAFFA-skribent på foredragsturné om Pearl Jam

Oplev Henrik Tuxen i Pearl Jams fodspor

På billedet: Henrik Tuxen (midtfor) med ledsager og Pearl Jam-bassist Jeff Ament (til venstre) til Pearl Jam backstage i Barclays Center, New York, oktober 2013

I forbindelse med P6 Beats Lytteklub tager en af Danmarks førende Pearl Jam-eksperter, Henrik Tuxen, på en lille foredragsturné, hvor han giver en udførlig introduktion til det amerikanske band Pearl Jam. Med udgangspunkt i hans roste biografi "I Pearl Jams Fodspor" og med hans eget bekendskab til bandet i mente bliver det en personlig rejse gennem bandets historie. Det første foredrag finder sted i dag på Albertslund Bibliotek klokken 16.30. Se de øvrige steder her forneden.

Henrik Tuxen har fulgt Pearl Jam tæt, siden han arbejdede som roadie for dem i 1996, og han har siden interviewet dem talrige gange til GAFFA.


I 22 år har den amerikanske rockgruppe Pearl Jam sat deres egen dagsorden i musikkens verden. Lige fra debuten, den følelsesladede "Ten", over den rasende "Vitalogy" til senere udspil som "Riot Act" og sidste års rockende "Lightning Bolt" er Pearl Jam gået deres egne veje. Som en del af Seattle-bølgen, der i starten af 90'erne skyllede ud fra den amerikanske nordvestkyst over resten af verden, har det amerikanske band udviklet sig til et slags vor tids Grateful Dead. 

Henrik Tuxen vil i sit foredrag oplyse bandets historie ved brug af video- og lydklip, ligesom han vil berøre særligt traumatiske hændelser såsom koncerten på Roskilde Festival i 2000, hvor ni mennesker mistede livet. Foredraget forventes at vare et sted mellem halvanden til to timer.

Du kan fange Tuxen i Pearl Jams fodspor på følgende biblioteker: 


Albertslund Bibliotek den 4. marts
Herning Bibliotek den 5. marts
Rødovre Bibliotek den 12. marts
Frederiksberg Bibliotek den 27. marts
Herlev Bibliotek den 10. april

I forbindelse med foredragene kan du købe Henrik Tuxens biografi "I Pearl Jams fodspor" til særlig lav pris.

Se tidspunkter på bibliotekernes hjemmesider.


 

ANNONCE