Nyhed

Vega opkalder sal efter Anker Jørgensen

Det tidligere Folkets Hus omdøber en af sine sale for at hædre den tidligere statsministers lange liv

Danmarks tidligere statsminister, socialdemokraten Anker Jørgensen, døde 93 år gammel den 20. marts. Han blev i går (lørdag den 2. april) bisat fra Grundtvigskirken på Bispebjerg i København. Efter bisættelsen afholdt Socialdemokraterne i samarbejde med Jørgensens familie et mindearrangement på spillestedet Vega, der er det tidligere Folkets Hus, i København. Det skriver DR Nyhederne.

Spillestedet har valgt at hædre den folkekære tidligere statsminister lange liv ved at opkalde en sal efter ham. Kanarpsalen vil derfor fremover være kendt som Anker Jørgensen-salen, skriver Socialdemokraterne i en pressemeddelelse i forbindelse med bisættelsen. Anker Jørgensen får således en sal i lokalerne ligesom blandt andre tidligere statsministre Thorvald Stauning samt tidligere minstre Nina Bang og Svend Auken.

I pressemeddelelsen står der også: "Vegas motivation for at opkalde en sal efter Anker Jørgensen er i husets ånd at mindes en "folkets mand". En betydningsfuld dansker, der fortjener sin egen side om side med store personligheder fra fagbevægelsen og Socialdemokratiet."

På Christiansborg Slotsplads løb også en stor, åben mindehøjtidelighed af stablen, hvor Allan Olsen, Peter A.G. og Per Chr. Frost var blandt de optrædne. På den måde forløb bisættelsen i Jørgensens ånd, nemlig med det folkelige aspekt i fokus. 

ANNONCE