Nyhed

Bernie Worrell er død

Keyboardspilleren, der stod bag Parliament Funkadelics futuristiske lyd og senere arbejdede sammen med Talking Heads, tabte kampen til kræften

Den amerikanske keyboardspiller Bernie Worrell (billedet) er død 72 år gammel. Det bekræftes lørdag aften via musikerens officielle Facebook-side:

Worrell blev indlemmet i Rock & Roll Hall of Fame i 1997 som en del af Parliament-Funcadelic, men er også kendt for sit arbejde med den indflydelsesrige kunstpopgruppe Talking Heads i 80'erne. Han medvirker blandt andet i gruppens klassiske koncertfilm "Stop Making Sense" fra 1984.


Worrell blev født i Long Branch, New Jersey, i 1944, og blev uddannet på det prestigefyldte Julliard Skole. Han mødte i de tidlige 1970'ere George Clinton, der på det tidspunkt var leder af en doo-wop-gruppe kaldet Parliaments. Kort tid efter flyttede Worrell - sammen med resten af Clintons Parliament-Funkadelic-hold, heriblandt Eddie Hazel, sanger "Fuzzy Haskins" og "Billy Bass" Nelson - til Detroit, hvor de færdiggjorde deres debut "Funkadelic" (1970). Fem måneder senere udgav gruppen "Free Your Mind ... and Your Ass Will Follow."

Worrell, der blev kendt som "Wizard of Woo", er krediteret for at give funk-gruppen dens futuristiske lyd. "Jeg var egentlig ikke særlig interesseret i teknologi, men da jeg gik på college, lyttede jeg til Emerson, Lake & Palmer. Jeg elskede 'Tarkus'-albummet. Keith var den første fyr, jeg hørte bruge en Moog. Jeg elskede lyden af det album, og de ting han gjorde med instrumentet," fortalte Worrell til Music Radar. "Jeg fandt ud af, at det var en Moog synthesizer, og senere købte jeg min egen Minimoog - eller George gjorde. Jeg begyndte at rode med lydene. Det er faktisk alt jeg gør: Jeg drejer knapperne, indtil den gør, hvad jeg vil."

I januar kom det frem, at Worrell kæmpede mod en mild form for prostatakræft og fase fire kræft i leveren. Hans kone bad dengang fans om hjælp i form af 10.000 dollars i donationer, så keyboardspilleren kunne færdiggøre sit sidste album "Retrospectives". Der blev også oprettet en indsamling til hjælp med betaling af lægeregninger.

Du kan her se Bernie Worrell fremføre Al Greens "Take Me To The River" sammen med Talking Heads i den førnævnte film:

ANNONCE