Nyhed

Nathaniel Rateliff & The Night Sweats til Danmark

GAFFA.dk – alt om musik

Amerikanske Nathaniel Rateliff & The Night Sweats giver koncert i Store Vega 31. marts.

Gruppen består af en singer/songwriter og et seks mand højt backingband. Sammen bevæger de sig ud i et miks af genrer som soul, blues, americana og folk.
 
Nathaniel Rateliff har siden 2005 optrådt som singer-songwriter med sin eftertænksomme folkmusik og kraftfulde vokal. I 2013 lagde han dog stilen lidt om og fandt sammen med en række musikere, der endte med at blive til backingbandet The Night Sweats.
 
I 2015 udgav de et selvbetitlet album, der blev udgivet på det legendariske soulselskab Stax Records, som har udsendt legender som Wilson Pickett og Otis Redding. Pladen fik fire stjerner af GAFFAs Lars Löbner Jeppesen, der skrev, at: ”Stærkest er numre som den indpiskende åbner ”I Need Never Get Old”, chain gang sing-along-singlen ”S.O.B”., sjæleren ”Howling At Nothing” og ”Trying So Hard Not To Know”, med en fuldfed funkbund og et tilbagetrukket lydbillede flot produceret af Richard Swift”.

LÆS OGSÅ: Anmeldelse af Nathaniel Rateliff & The Night Sweats' selvbetitlede album


Netop singlen ”S.O.B.” tiltrak sig opmærksomhed, da Jimmy Fallon opdagede den fængende sang og inviterede bandet ind for at spille i det populære The Tonight Show. Derefter begyndte det at gå stærkt for gruppen med stigende interesse fra ind- og udland.

Se "S.O.B.", her fra det engelske tv-show Later ... with Jools Holland:



Første gang, bandet besøgte Danmark, spillede de i Lille Vega i februar 2016. Nathaniel Rateliff & The Night Sweats skulle have gentaget succesen i oktober samme år, men måtte få rykket koncerten til Store Vega på grund af den kraftige efterspørgsel på billetter. Bandet blev herefter booket til Tinderbox 2017, hvor de også vakte stor glæde.

2018 byder endvidere på et nyt album, som bandet for tiden lægger sidste hånd på, om end en udgivelsesdato endnu ikke er fastlagt.


ANNONCE