Nyhed

Ny EM-sang med tidligere U16-landsholdsspiller – og Copenhagen Drummers

GAFFA.dk – alt om musik

Der bliver trommet, sunget, og viftet højt med Dannebrog på den nye fodboldhymne

Det danske tromme- og percussion-kollektiv Copenhagen Drummers og Blended Brew-medlemmerne Jimmy Månsson og Lord Sebastian Groset udgav i sidste uge en EM-sang, der hylder det danske fodboldlandshold og fællesskabet omkring spillet, i en energifyldt nyfortolkning af vores nationalsang med titlen “Et Yndigt Land”. 

Der er masser af referencer til Oehlenschlägers “Der er et yndigt land” fra 1819 på det sommerglade marchtrommenummer. Sangen er skrevet af Jimmy Månsson og Lord Sebastian Groset i samarbejde med Copenhagen Drummers. 


Jimmy Månsson, der er synger nummeret, var selv udtaget til U15- og U16-landsholdet og nåede lige at have et par år på banen med profiler som Christian Poulsen, Søren Larsen, Jonas Kamper og Martin Retov, inden han desværre måtte droppe fodboldkarrieren som konsekvens af en række skader. I dag er han frontperson i rockbandet Blended Brew, hvor Lord Sebastian Groset spiller klaver. Bandet har turneret i blandt andet USA og Kina og udgav deres andet album sidste år. 

Copenhagen drummers blev dannet i 2010 af seks konstabler fra Den Kongelige Livgardes Tambourkorps. Gruppen vandt tv-showet Talent i 2010 og har herefter opbygget sig en loyal fanskare. 

Læs også: AFSTEMNING: Hvilken dansk fodboldsang er den bedste? 


 

Hør “Et Yndigt Land” lige her:


ANNONCE