Nyhed

KONCERT-ANBEFALING: Varm og dubbet postrock i København denne weekend

GAFFA.dk – alt om musik

Pan American spiller i Huset-KBH 5. november

I slutningen af 90’erne, hvor postrock, shoegazer og electronica flød sammen, var amerikanske Pan American – og ikke mindst Labradford som de udspringer fra – et af de navne, man holdt ekstrameget øje med. Med en sjælden evne for at lave helt tyste, stemningsfyldte og omsluttende lydbilleder stod Mark Nelsons soloprojekt centralt. Nu kan du opleve Pan American på Huset-KBH fredag den 5. november.

Det kan godt tilgives, hvis man glemte dem lidt igen. Tiderne skifter, og man kan ikke give Nelson skyld for at have travlt med sine udgivelser, eller for at pløje livestederne op for at fastholde opmærksomheden. Men uden for opmærksomheden har Pan American fortsat med at udgive elegante album, og seneste plade fra 2019 – A Son – er lige så smuk som altid. I modsætning til de tidlige udgivelser synger han på næsten alle numre, og det effektede fingerspil på guitaren fylder mere end tidligere. Men det er lige så varmt, stilfærdigt og overbevisende, som det plejer.


Man kan godt argumentere for, at der ikke er meget fredag aften over Pan American. Men en koncert, hvor der er så meget luft, ro og varm bas, er nogle gange præcis det, man har brug for. Og det er svært at komme i tanker om et venligere lydbillede at træde ind i end det musikalske rum, som Pan American skaber. 

Det er ikke en koncert, hvor du kan forvente affyring, sceneaction eller singalong. Men den lille scene i Huset er den perfekte ramme for det stille, summende og helt igennem varme sted imellem electronica, postrock og dub.

Der er stadig billetter i salg via dette link


Varm op med "Drunk Father" fra 2019:

ANNONCE