Nyhed

Ikonet Herbie Hancock til Copenhagen Jazz Festival

GAFFA.dk – alt om musik

Herbie Hancock melder sin ankomst som det første internationale hovednavn på Copenhagen Jazz Festival 2022.

Pianisten og keyboardspilleren Herbie Hancock, der for tiden brygger på nyt album, er én af den moderne jazzs helt store skikkelser. Copenhagen Jazz Festival kan endnu en gang præsentere Herbie Hancock til festivalprogrammet, efter de to forrige års udgaver blev aflyst, og hvor han også var sat til at optræde. Copenhagen Jazz Festival afholdes i DR Koncerthusets Koncertsal lørdag, den 2. juli 2022.

"Herbie Hancock var det største navn, vi gik glip af, da festivalen blev lagt ned på grund af pandemien i 2020. I mellemtiden har Keith Jarrett trukket sig tilbage fra scenen på grund af sygdom, og med tabet af Chick Corea tidligere i år er Herbie den sidste, aktive jazzinnovator, som fortsat begejstrer et publikum på tværs af generationer, hvad enten de er til jazz, elektronisk musik eller hiphop," siger festivalens leder Kenneth Hansen.

Herbie Hancock har haft stor indflydelse på krydsfeltet mellem akustisk og elektronisk jazz, hiphop og r&b. Derudover er han oplært af den legendariske Miles Davis, som udtrykte følgende: “Herbie var skridtet videre fra Bud Powell og Thelonious Monk, men jeg har ikke hørt nogen, der kunne træde i hans fodspor.”

I 1962 debuterede han med albummet Takin' Off, der startede hans solokarriere. Samtidig var han en del af Miles Davis’ berømte anden kvintet i 1964-68 samt Davis’ elektriske periode omkring 1969-72. I midten af 70'erne spillede Herbie Hancock stadionkoncerter over hele verden og havde ikke mindre end fire albums på hitlisterne – samtidigt. 


Foruden en lang række hæderspriser, 14 Grammyer og en Oscar er Herbie Hancock udnævnt som UNESCO-ambassadør, NEA Jazz Master og æresprofessor på Harvard. 

Herbie Hancock bruger i øjeblikket tid i studiet, hvor han er ved at indspille nyt materiale. Derudover er den ikoniske jazzmusiker også et af de få offentliggjorte navne for 2022-programmet på Smukfest.

Copenhagen Jazz Festival starter en uge tidligere end normalt til næste år. Det skyldes, at Tour de France kommer til Danmark og starter 1. etape fra København den 2. juli. Derfor starter Copenhagen Jazz Festival fredag d. 24. juni og varer indtil søndag den 10. juli. Festivalen har fundet sted siden 1979 på byens spillesteder og jazzklubber. I løbet af festivalen præsenteres mere end 1.200 koncerter fordelt på over 120 scener rundt omkring i byen.

Billetsalget starter mandag den 1. november klokken 10.00 via drkoncerthuset.dk


LÆS OGSÅ: Smukfest klar med tre nye navne

ANNONCE