Nyhed

Alt-J varmer op til album med ironisk single og apokalyptisk video

GAFFA.dk – alt om musik

"Hard Drive Gold" handler om kryptovaluta-guldfeberen

Den britiske indierocktrio Alt-J varmer op til deres fjerde album The Dream med en ny single, "Hard Drive Gold", og en tilhørende video. Se videoen nedenfor.

Om den nye single udtaler gruppens keyboardspiller Gus Unger-Hamilton i en pressemeddelelse:


"'Hard Drive Gold' er en lettere ironisk sang skrevet på det tidspunkt, som vi troede var højdepunktet af kryptovaluta-guldfeberen. Det er historien om den ultimative barndomsdrøm, skoledrengen, som bliver millionær fra en ene dag til den næste, og de forskellige samtaler og møder, han har med folk i sit liv, fra lærere til naboer. Hvor ironisk du fortolker sangen, er helt op til dig."

Den tilhørende musikvideo, der er ganske apokalyptisk, er instrueret af bandets forsanger og guitarist Joe Newman, der her har sin debut som instruktør. I en pressemeddelelse fortæller han:

"Da jeg voksede op, var jeg en stor filmelsker, så jeg så vores musikvideoer som muligheder for instruktører for at fortælle historier, så vi bandmedlemmer optrådte ikke i vores videoer. Ved at undgå at se billeder af et band, der spiller i en flyhangar, kan publikum fokusere på det filmiske frem for indie-band-musikvideo-klichéer. Jeg havde idéer til videoer, som jeg gav videre til instruktører, så de kunne udvikle dem. Ved at se disse instruktører udøve nogle af disse idéer blev jeg inspireret, og nu vil jeg prøve at forstå og opleve processen på et dybere plan."


Albummet The Dream udkommer 11. februar. Det britiske band udgav i 2012 deres debutplade An Awesome Wave, der modtog den prestigefyldte Mercury Prize, og to år senere kom den Grammy-nominerede This Is All Yours. På debutpladen finder man hittet ”Breezeblocks”, der har over 500 millioner afspilninger på Spotify.

I 2017 udgav Alt-J deres tredje og hidtil seneste album, Relaxer, som GAFFAs anmelder dog var lidt forbeholden over for.

LÆS OGSÅ: Prisvindende trios indieudladninger er på grænsen til det forkrampede


Se videoen til "Hard Drive Gold" – og se den endelig helt til ende:

ANNONCE