Nyhed

Ronnie James Dio-dokumentar får premiere i år

GAFFA.dk – alt om musik

Rocklegendens enke beskriver sit første møde med filmen som "meget emotionelt" 

Ronnie James Dio er kendt som en af de mest indflydelsesrige heavy metal-stemmer i verden og for sin rolle i bands som Black Sabbath, Elf, Rainbow, Dio og Heaven & Hell. Nu får den afdøde rockpioner sin egen dokumentar, der kommer til at dække hele hans karriere.

Dette blev bekræftet af musikerens enke, Wendy Dio, da hun deltog i The Lucas H. Gordon Show på YouTube, skriver NME. Her beskriver hun sit første møde med dokumentaren som værende "meget emotionelt".


Artiklen fortsætter under videoen:

“ … dokumentaren går igennem hele hans liv indtil slutningen. Og det var meget emotionelt. Jeg så den med min presseagent og en person fra BMG (pladeselskab, red.), der finansierer dokumentaren, og vi græd alle.”


Dokumentaren, der blev annonceret tilbage i februar 2020, er instrueret af Don Argott og Demian Fenton. Ved brug af "aldrig før sete" optagelser og fotos fra musikerens personlige arkiv vil de skabe "den definitive Ronnie James Dio dokumentar" som en hyldest til rocklegenden.

Stjerner som Judas Priest-sanger Rob Halford, tidligere Dio- og Black Sabbath-bassist Geezer Butler, The Runaways-guitaristen Lita Ford og Tenacious D-frontmand Jack Black bidrager til værket. Ronnie James Dios tidligere bandmedlemmer deltager også såvel som Mick Wall, journalisten og forfatteren som Ronnie arbejdede på sin selvbiografi med indtil sin død af kræft i 2010 som 67-årig.

Dette er den første dokumentar, der er fuldt autoriseret af musikerens efterladte. Dios selvbiografi, med titlen Rainbow In The Dark: The Autobiography, blev færdiggjort efter hans død og udgivet sidste år via forlaget Permuted Press.


Titlen og den præcise udgivelsesdato for dokumentaren er stadig uvis.

LÆS OGSÅ: Ronnie James Dio er død af kræft

ANNONCE