Nyhed

Bowie-producer: Spotify er afskyeligt

GAFFA - alt om musik

Tony Visconti har delt sin uforbeholdne mening om Spotify

Den 77-årige producer Tony Visconti kendes især for sit mangeårige samarbejde med David Bowie. Den amerikanske producer begyndte at arbejde med Bowie allerede i slutningen af tresserne og producerede såvel en stribe af ikonets hovedværker fra 1970'erne som Bowies sidste fire plader op til hans død i 2016.

Og nu har Visconti sluttet sig til den store gruppe af musikere, som er stærkt utilfredse med streamingtjenesternes meget lave royalty-betalinger til kunstnerne. I januar bad Visconti via Twitter om hjælp til at slette sin Spotify-konto.


Da den britiske avis The Independent fulgte op på sagen fortalte Visconti, at han endte med at beholde sin konto ("jeg bruger den som et værktøj") - men udtalte samtidig sin uforbeholdne kritik af streaminggiganten:

"Spotify er afskyeligt, med de penge de tjener (på kunstnerne, red.). Selv hvis du har 12 millioner streams, vil du knap nok kunne købe frokost til to mennesker. Det er vanvittigt, og jeg ved ikke, hvordan det kan være tilladt. Spotify gør intet for at støtte musikkulturen".

LÆS OGSÅ: KOMMENTAR: Gi’ mig en etisk platform, der behandler mig, som jeg har fortjent 


Visconti er langtfra den eneste musiker, som har langet ud efter Spotify og øvrige streamingtjenester. "Jeg kan ikke lide nogen af streamingtjenesterne, for de betaler os ikke ordentligt", udtalte David Crosby for eksempel for nylig ifølge Uncut og tilføjede: "Proportionerne er forkerte. De tjener milliarder og udbetaler småpenge". 

ANNONCE