Nyhed

Pussy Riot-medlem Maria Alyokhina løsladt – og anholdt igen med det samme

GAFFA.dk - alt om musik

Pussy Riot-medlem Maria Alyokhina, også kendt som Masja eller Masha, blev løsladt fra fængslet i Rusland tirsdag – kun for straks at blive arresteret igen.

Ifølge SVT Nyheter modtog forlægger og musiker Anders Teglund, der udgav Maria Alyokhinas bog Riot Days i 2018, en SMS den 27. februar om, at Alyokhina fra den russiske aktivist- og punkgruppe Pussy Riot var blevet anholdt af hemmeligt politi under en taxatur.

I en video fra den 14. marts, som blev uploadet til Pussy Riots Twitterprofil, ser hun ud til at blive løsladt og derefter anholdt igen. I teksten, der akkompagnerer videoen, står der (via Google Translate):


“I dag var det meningen, at Masha skulle løslades efter 15 dages anholdelse, men i stedet blev hun ført for retten og … de gav hende yderligere 15 dage.”

 


"Da jeg så videoen på Twitter, blev jeg meget glad for at se, at hun er sin almindelige person. Hun smiler altid, når hun bliver anholdt. Det er hendes våben," siger Anders Teglund til SVT.

I et indlæg på Instagram med samme video skriver Teg Publishing, som ejes af blandt andre Anders Teglund, at processen, ifølge Maria Alyokhinas manager, kaldes en “karrusel” i Rusland.

Anders Teglund siger også til SVT, at han – trods livstegnet – er bekymret, da regimet ved tidligere lejligheder har været hård ved Pussy Riot-medlemmerne, for at statuere et eksempel. Maria Alyokhina skal desuden have sagt under tidligere besøg i Sverige, at “Putin bliver aldrig tilfreds”.


Tilbage i 2012 vakte Pussy Riot stor international opmærksomhed, da de i Frelserkirken i Moskva fremførte et Putin-kritisk punknummer. Herefter blev tre af medlemmerne, herunder Maria Alyokhina, idømt to års fængsel for hooliganisme, som de blandt andet tilbragte i en arbejdslejr i Sibirien. En anden af de tre, Jekaterina Samutsevitj, fik senere ændret dommen til betinget fængsel. 

LÆS OGSÅ: Pussy Riot udgiver ny sang på Kvindernes Internationale Kampdag: "Laugh it Off"

ANNONCE