x
Stine Bramsen: Fiftyseven

Stine Bramsen
Fiftyseven

Stine Bramsen: Fiftyseven

GAFFA

Album / Copenhagen Records
Udgivelse D. 09.10.2015
Anmeldt af
Ida Borchersen Hansen

Stine Bramsens solokarriere har nu været i gang i cirka halvandet år, og sikke en tid det har været. Der har været udgivet singler, debut-ep og nu debutalbummet, som selvfølgelig startes med nummeret, der begyndte hendes solokarriere, Prototypical

Vi får derefter pulsen tilbage i Cavalry, som er det nummer, der har den dybeste instrumentale lyd med bas, stortromme og tammerne som basisinstrumentering. Fordi lyden er i det dybe leje, får vi også muligheden for at høre Bramsens stemme i et dybere register, som bestemt burde udforskes noget mere – men det må blive næste album.

Et højdepunkt er power-balladen Stormy Seas, hvor man næsten kan mærke bølgegangen på den måde, sangerinden trækker i sin vokal, og sangens beat forbliver flydende sammen med strygerne og koret. Gengangeren fra debut-ep'en, Fall Apart, springer stadig lige i ørerne og er med sit jazz-groove et godt midtvejnummer på albummet.

Afslutningssangen 57 er til gengæld en helt-ind-til-benet sang, en ægte ballade, hvor Bramsen kun har strygere og klaver til at understøtte sin sårbare stemme – lyrisk og smukt.

Albummet bliver dog domineret af de tunge puls-instrumenter, der på mange måder giver et godt supplement til Bramsens lyse vokal, men som også gør, at albummets musikalske udtryk bliver knap så varieret.

Stine Bramsens tekster får derimod en stor tommel op, fordi det kan tydeligt mærkes, at det er hendes følelser, der bliver sunget om. Hun synger derfor ikke ud fra fantasien, men fra hjertet.

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA