x
Jens-Emil Nielsen: 90er rock

Jens-Emil Nielsen
90er rock

Jens-Emil Nielsen: 90er rock

GAFFA

Bog / Bogforlaget Her&Nu
Udgivelse D. 17.10.2015
Anmeldt af
Espen Strunk

Der endnu endnu ingen, som har skrevet den store, danske rockhistorie - med førstehåndskilder, perspektivering og hele pivtøjet. Så er det glædeligt, at Jens-Emil Nielsen har påtaget sig at give os "light-udgaven:" Dansk rock gennemgået årti for årti, med masser af billeder og fakta, og holdt i et letlæst format med potentiale for undervisningsbrug.

Nu er vi så nået til 1990'erne – hvor det pastelfarvede årti, som var gået forud, stadig kastede skygger. Men hvor der også skete en hel masse nyt musikalsk – fra grungebølge til den rædselsfulde eurodance, hvor Danmark havde den tvivlsomme ære af at være godt fremme i skoene med navne som Aqua, Whigfield og Me & My.

Alle tre – og en masse andre – har deres egne opslag i Nielsens bog, som hele vejen igennem baserer sig på gamle anmeldelser, pr-fotos og citater fra andre bøger. Som selvstændigt, journalistisk arbejde er 90'er rock (forfatterens orddeling, red.) således mindre imponerende. Men overblik og fakta kan man sagtens finde her – og i øvrigt en masse gode citater fra GAFFA.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA