x
Martin L. Gore: MG EP

Martin L. Gore
MG EP

Martin L. Gore: MG EP

GAFFA

Album / Mute
Udgivelse D. 12.10.2015
Anmeldt af
Ras Bolding

Tidligere på året udsendte Martin Gore det instrumentale soloalbum MG, og nu udsendes så en ep-udgivelse med diverse remix samt et par uudgivne Gore-numre, der stilmæssigt befinder sig i samme område som MG-albummet.

Vi befinder os ret ensidigt i electronica-land, en lyd, der måske overordnet kan minde lidt om senhalvfemserne og begyndelsen af nullerne, men uden smag af den electroclash og tidlige dubstep, man også forbinder med den periode. Tænk snarere lidt i retning af Autechre eller Biochip C fra de år. Og det er sådan set meget fint, i hvert fald hvis man går til musikken uden forventning om, at det skal lyde som Depeche Mode, for det gør det ikke, selvom man godt kan høre lidt slægtskab på lyd- og produktionssiden med Delta Machine.

Nogle numre fungerer bedre end andre; de to uudgivne Gore-stykker er ganske fine, og også Christoffer Bergs remix af Pinking fungerer godt. Her får musikken et filmisk præg, som en dokumentar om insektliv på fremmede planeter – og hvem vil ikke gerne se dét på en lørdag aften?

MG EP er en fin sag for folk med electronica-interesse, og en del Depeche Mode-fans kan nok også være med, om end det nok ikke er en udgivelse, der kommer til at fortrænge Black Celebration og Violator fra afspilleren alt for ofte.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA