x
St. Germain: St. Germain

St. Germain
St. Germain

St. Germain: St. Germain

GAFFA

Album / Warner
Udgivelse D. 19.10.2015
Anmeldt af
Ras Bolding

Franske St. Germain har holdt albumpause på 15 år og sidder vel således med i klubben sammen med Kraftwerk og Kate Bush, når der skal tages en seriøs slapper. Men spøg til side, nu er den franske producer-med-mere tilbage, denne gang i samarbejde med et team af hovedsageligt afrikanske musikere. Og det kan man sagtens høre.

Musikken albummet igennem kombinerer den tilbagelænede café-house, som man velsagtens forbinder med St. Germain, med elementer af (til tider lidt for) smooth jazz og så forskellige former for afrikanske genrer, hvilket måske først og fremmest kommer til udtryk i brugen af kora og n'goni på flere numre.

Generelt synes jeg, numrene, hvor der skrues op for de afrikanske elementer, måske især instrumentalnumrene og de instrumentale passager, fungerer bedst, mens det ikke er alle de let housede, småjazzende elementer, der klarer sig helt så godt. I sine bedste passager kan musikken vække lidt minder om (en knap så mørk udgave af) Brian Eno og David Byrnes My Life In The Bush Of Ghosts, mens de mindre inspirerede øjeblikke bliver lidt pasticheagtige.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA