x
55 Cancri E: Belsebubs tårar

55 Cancri E
Belsebubs tårar

55 Cancri E: Belsebubs tårar

GAFFA

Album / Music For Dreams
Udgivelse D. 19.10.2015
Anmeldt af
Ras Bolding

55 Cancri E er navnet på en planet, men også en svensk musiker bosat i Berlin. Sara Hausenkamp, som planeten hedder til daglig, har spillet i forskellige bandsammenhænge, men denne ep er hendes første egentlige soloudgivelse.

Man kan på mange måder godt høre, at dette er et debutprojekt; produktionsteknisk kunne det godt være skarpere, et par steder rumler basfrekvenserne nok lidt mere, end hvad godt er, men man fornemmer en egen vilje i musikken, som ikke just bevæger sig indenfor den traditionelle popmusiks konventioner. Vi er snarere i retning af det, man nok i dag ville kalde for dreampop og postrock i den sfæriske ende, men som man i gamle dage ville betegne new age, dog inden genren gik fuldstændig engle og krystaller. Guitararpeggio og bløde synthesizere udgør det meste af lydbilledet, her og der hjulpet på vej af rumklangsvokal.

Det hele bliver måske nok lidt vel pænt, men – som med new age fra gamle dage – balanceres det lidt vel kønne med en drømmende og mystisk stemning, og det er helt klart de passager, jeg synes fungerer bedst. Jeg sniger mig op på fire stjerner, dels fordi der ikke er så mange unge musikere, der kaster sig ud i musik som denne, dels fordi især de mere mystiske passager undervejs fungerer fint.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA