x
Joanna Newsom: Divers

Joanna Newsom
Divers

Joanna Newsom: Divers

GAFFA

Album / Drag City
Udgivelse D. 23.10.2015
Anmeldt af
Pelle Sonne Lohmann

Fra debutalbummet The Milk-Eyed Mender (2004) til det vidt og bredt anerkendte mesterværk Ys (2006) og den ambitiøst tredobbelte treer Have One On Me (2010) har amerikanske Joanna Newsom vist sig som en helt unik og fuldstændig forrygende sanger/sangskriver.

Nu er hun omsider klar med sit fjerde album, og minsandten om ikke selv samme er endnu en uovertruffen magtdemonstration udi kringlet, opfindsom, melodiøst uforudsigelig og evigt foranderlig, rigt blæser- og stryger-orkestreret og generelt bare svimlende smuk folk-sanger/sangskrivning. Newsom er fortsat en forrygende historiefortæller uden mange sidestykker, og at hun denne gang har allieret sig med Prags symfoniorkester gør selvsagt ikke de ofte skæve og altid raffinerede arrangementer mindre interessante.

Divers er en dybt detaljerig sag, der naturligvis også byder på masser af mild harpe, Newsoms signatur-instrument, betagende tangenter og ikke mindst kunstnerens uforligneligt dragende stemme, der trods de mest spektakulære krøller aldrig er i nærheden af at tabe pusten.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA