x
Jonas Schou: Hverdagsmennesket, sortseeren og drømmeren

Jonas Schou
Hverdagsmennesket, sortseeren og drømmeren

Jonas Schou: Hverdagsmennesket, sortseeren og drømmeren

GAFFA

Album /
Udgivelse D. 23.10.2015
Anmeldt af
Espen Strunk

Man er ikke ked af det – som det hedder her i Jylland, i betydningen at selvtilliden ikke fejler noget – hvis man vælger at udstyre sit debutalbum med den løfterige titel Hverdagsmennesket, sortseeren og drømmeren. Og ambitionsniveauet er da også højt på Aalborg-sangskriveren Schous dansksprogede album, hvis førstesingle S.O.S allerede har fået nogen radioopmærksomhed.  

Hvor bemeldte sang byder på regulær, radiovenlig poprock, præges albummet ellers af mere stilfærdige, men patosfulde, akustiske (pop)sange – hvoraf eksempelvis En gammel nat i en ny by og Sort sol sang rager op med linjer som "tampen brændte, men er blevet kold igen." 

Andre steder er lyrikken måske nok knap så elegant – som når "melankoli" rimer på "en selvopfyldende profeti" – ligesom det nok er en smagssag, om man vil holde af Schous inderlige sangstil og diktion. Som helhed er Hverdagsmennesket, sortseeren og drømmeren dog en overbevisende udført debutplade, i øvrigt indspillet live i studiet og produceret af Lars Skærbæk – kendt for samarbejde med navne som Tim C og Michael Falch. 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA