x
Rockabilly Heart: Custom Made

Rockabilly Heart
Custom Made

Rockabilly Heart: Custom Made

GAFFA

Album / Target Records
Udgivelse D. 13.11.2015
Anmeldt af
Espen Strunk

Jeg holder meget af countrymusik. Og ikke nok med det: Jeg tager country – og afstikkere som rockabilly – alvorligt. Som den hvide mands blues, som amerikansk arbejderklassemusik; som en form, hvor de største menneskelige dramaer kan koges ned til tre minutter tilsat pedal steel.

Og som et sted, hvor sentimentalitet ikke er et skældsord – eller som et kært afdødt familiemedlem engang sagde: man skal ikke sky det sentimentale – det er bare et andet ord for følelser. Nuvel, det meste af den tyngde, der gennemstrømmer genrens klassikere – fra Sing Me Back Home til D-I-V-O-R-C-E – synes fraværende her på andet udspil fra Rockabilly Heart, alias Tamra Rosanes, Morten Wittrock og Carsten "den skaldede kok" Olsen.

Der spilles og synges både sikkert og stilbevidst, og der er utvivlsomt adskillige derude, som vil nyde at lufte squaredance-outfittet eller kysse damen til tonerne af Custom Made. Og undertegnede? Well, jeg er bare glad for at have en Lucinda Williams-koncert forude. That's what country music is to me, om man så må sige.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA