x
Johnny Stage: Rock Ola

Johnny Stage
Rock Ola

Johnny Stage: Rock Ola

GAFFA

Album / Target Records
Udgivelse D. 18.09.2015
Anmeldt af
Espen Strunk

Det ville være lodret forkert at beskylde Johnny Stage for at være oppe i tiden, eller for den sags skyld for at være et vidt (aner)kendt navn i en bredere offentlighed her i sit hjemland.

Men tag ikke fejl: Guitaristen, som har assisteret navne som Sort Sol og Martin Hall, er en cool karakter, med sin cinematisk dramatiske noir-rock, der stadig lyder som lydsporet til en imaginær Tarantino-film. Stilen fortsættes, med andre ord, fra den fem år gamle solodebut, og igen flankeres Stage af den navnkundige, britiske kollega Chris Spedding.

Albummet indledes i duet med blot 14-årige Eva Arnby på Bloodshot – angiveligt skal selveste Amy Winehouse i sin tid have indvilliget i at synge sangen sammen med Stage; det nåede hun som bekendt ikke, men bortset fra det er der ikke meget lige-ved-og-næsten over Stages gennemførte, guitardrevne univers her.

Det er stadig ikke den uforglemmelige sangskrivning, men derimod den stil- og stemningsfulde helhed og den stilsikre guitarisme, som løfter Stage ind i en klasse for sig. Welcome back, Johnny Boy.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA