x
Flemming Borby: Somebody Wrong

Flemming Borby
Somebody Wrong

Flemming Borby: Somebody Wrong

GAFFA

Album / Target Records
Udgivelse D. 20.11.2015
Anmeldt af
Espen Strunk

Borby er en af de dér musikere, hvis navn givetvis ikke umiddelbart får nogen klokker til at ringe – men som du alligevel med en vis sandsynlighed er stødt på i det danske musiklandskab i løbet af de sidste par årtier.

Efter en fortid i først det københavnske new wave-miljø i firserne og siden bl.a. i grupperne Greene og Labrador solodebuterer Borby nu – med en indfølt og smagfuldt orkestreret samling engelsksprogede indiepopsange, indspillet i Texas og (sangerens nuværende hjemby) Berlin og i øvrigt mikset af Johnny Stage.

Den gamle kærlighed til The Go-Betweens fra Greene-dagene er hørbar, men det giver også god mening, når sangeren selv nævner Burt Bacharach som en central inspiration. De otte sange er nemlig klassisk pophåndværk med tresser-ekkoer; fra inklusionen af Moog-synth og Hammondorgel og til selve den solide sangskrivning.

Læg hertil en god portion ukrukket inderlighed i den vokale levering – og du har opskriften på en solid, håndholdt popplade med en garvet gesandt fra mainstreammusikkens udkantsområder.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA