x
The Dead Weather: Dodge & Burn

The Dead Weather
Dodge & Burn

The Dead Weather: Dodge & Burn

GAFFA

Album / Third Man Records
Udgivelse D. 24.09.2015
Anmeldt af
Michael Jose Gonzalez

Dodge And Burn er det bedste Dead Weather-udspil indtil videre. Punktum. Det rocker og rusker i lytteren albummet igennem, mens Alison Mosshart udviser enorm styrke som vokalist og frontkvinde, hvilket Jack Whites vokale bidrag på albummet understreger til fulde.

Åbneren I Feel Love (Every Million Miles) emmer af Led Zeppelin'ske kvaliteter, og herefter ser bandet sig ikke tilbage i en skramlet bluesrocket tour de force med noter af postrock og punk oven i hatten, og hvis man ser bort fra Whites rapperi på Three Dollar Hat, er det ikke mange svage stunder, kvartetten disker op med. Den slagkraftige intro til I Feel Love er lige til at få gåsehud af, og afslutningsnummeret Impossible Winner er en dejligt dyster ballade.

Bandet tillader sangene at stikke i et væld af retninger under den rå overflade, og det er svært at kede sig i løbet af Dodge And Burns 40 yderst friske minutter. En opløftende bedrift, der kun skæmmes af et ualmindeligt grimt cover, til gengæld matcher det til fulde og endda overgår sine steder de enkelte medlemmers øvrige virke.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA