x
Rasmus Seebach: Verden Ka' Vente

Rasmus Seebach
Verden Ka' Vente

Rasmus Seebach: Verden Ka' Vente

GAFFA

Album / ArtPeople
Udgivelse D. 06.11.2015
Anmeldt af
Ida Borchersen Hansen

To år er gået, siden Danmarks største popsanger sidst udgav et album. Men du skal ikke regne med, at det er musik, som skal på din næste party-playliste. Dette album bærer nemlig præg af en mere eftertænksom Rasmus Seebach.

Vi møder selvfølgelig singlehittet Uanset, og det er endda det første nummer. Der er ikke en finger at sætte på den sang. Den er catchy, upbeat og et ægte radiohit.

Åbningsnummeret er ulig resten af albummet, for herefter høres Seebachs nye musikalske udvikling og afprøvninger. Sangenes lyd og struktur ændrer nemlig karakter fra det velkendte Seebach-univers.

Seebach er gået ned i tempo, hvilket giver større fokus på teksterne. Hans album skal ikke være en kliché, men rumme en dybere fortælling.

Dette er noget, der kan opleves i de mange ballader, albummet indeholder. Seebach vælger også at ændre lidt på den typiske popballade. Det gør han blandt andet ved at tage en viseinspireret melankolsk følelse ind i Flyv Fugl. En smuk sang – simpel og ren.

Instrumenteringen er koncertvenlig, da det er typiske bandinstrumenter, der er i brug. Seebach tilføjer dog nyt til sit lydunivers med for eksempel lidt gospel i Verden Ka' Vente, en østlig lydeffekt i Livet Går Videre og EDM i Er De Gode Gamle Dage Lige Nu.

Når en sanger når til sit fjerde album, kan der godt begynde at opstå deja vu-fornemmelse. Seebach vil dog ikke tillade dette. Siden sidste album har han udviklet på sin musik og dog beholdt sine lettilgængelige, dansksprogede og hurtigsungne tekster. Der er masser af musikalsk alsidighed og tekstfokusering på albummet. Seebach tager sine livserfaringer igennem de sidste to år med sig og bliver en reflekterende trubadur.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA