x
Congo Natty: Jungle Revolution In Dub

Congo Natty
Jungle Revolution In Dub

Congo Natty: Jungle Revolution In Dub

GAFFA

Album / Ninja Tune
Udgivelse D. 16.11.2015
Anmeldt af
Ras Bolding

En del af den selvbestaltede undergrundselite i alternativ musik har velsagtens i flere år haft et lidt køligt forhold til alt, der bare lugtede af reggae, måske ikke mindst fordi reggae og de beslægtede dancehall-genrer af mange, og måske med nogen ret, betragtes som komplet mainstream-sellout i netop disse tider.

Jungle Revolution In Dub er måske et forsøg på at trække i en modsat retning. Det temmelig lange album baserer sig på Congo Nattys/Rebel MCs Jungle Revolution, men behandlet og remixet af alskens mere eller mindre dub-relaterede navne som Dubkasm, Vibronics og Adrian Sherwood. Og vi befinder os da bestemt også tættere på elektronisk dub og reggae end på jungle hele vejen igennem, selvom Sherwood sniger sig tæt på en lille smule jungle ganske pletvist.

Her er ikke meget afgørende nyt under solen, så en revolution i dub er det ikke, og på tekstsiden rundes også de vanlige rasta- og Babylon-klichéer. Men produktion og lyddesign er ret vellykket, måske især første halvdel af albummet, som også byder på god variation. Og helt sikkert et bedre bud på den ende af det musikalske spektrum end den i mediebilledet temmelig overrepræsenterede sellout-dancehall.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA