x
Various : The Biggest Reggae One-Drop Anthems 2015

Various
The Biggest Reggae One-Drop Anthems 2015

Various : The Biggest Reggae One-Drop Anthems 2015

GAFFA

Album / Greensleeves Records
Udgivelse D. 23.10.2015
Anmeldt af
Henrik Bæk

med fusionen mellem engelske Greensleeves Records og amerikanske VP Records fik de to selskaber tilgang til hinandens musiklagre og stort set adgang alle de store kunstnere indenfor reggaegenren. Bortset fra reggaeopsamlingsalbummene Reggae Gold og Strictly The Best, der rummer nye numre, så har den nye fusion fortrinsvis fokuseret på selskabernes kæmpe bagkatalog, hvilket har afstedkommet et ikke ringe antal genudgivelser.


På The er der derimod tale om 13 spritnye numre indenfor one-drop genren, der med sit tilbagelænede reggaegroove er en nyfortolkning af det klassiske reggaebeat, der med sin kraftige betoning af slaget tre på lille- og stortromme har fået sit navn.


Albummet åbner og slutter med to instrumentale dub numre og byder indimellem disse på store reggaenavne som Luciano, Capleton, Richie Spice og Etana. Den nye reggae revival svinger stolt reggaefanen i skikkelse af Jah 9, Raging Fyah, I-Kaya, Iba Mahr og Yasha, hvor i sær Jah 9s Feeling Irie og Iba Mahrs Play With My Heart skal fremhæves.


Albummet rummer et par fine nyfortolkninger af Mikey Dread og Rod Taylors smukke His Imperial Majesty sunget af Luciano, Steel Pulses Rally Round fremført af sangerinden I-Kaya og sidst men ikke mindst Marcia Griffiths Stepping Out Of Babylon med Etana, der ikke lader meget efter originalen.


Flere af numrene kommer i extended versions med tung dub og fælles for samtlige numre er at de alle er produceret af Clive Hunt, der er kendt for sine mesterlige og krystalklare produktioner.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA