Sys Bjerre: Alle Mine Fejl

Sys Bjerre
Alle Mine Fejl

Sys Bjerre: Alle Mine Fejl

GAFFA

CD / Sony Music
Udgivelse D. 23.10.2015
Anmeldt af
Nanna Jenner Jensen

Det var egentlig ikke meningen, at Sys Bjerre skulle udkomme med et nyt album nu. Tværtimod. Faktisk havde hun i stedet skrevet en række tekster, som skulle blive til en digtsamling. I sidste øjeblik bestemte Sys sig alligevel for at sætte lyd til "numrene", hvilket så har resulteret i dette album, Alle Mine Fejl. Og gudskelov for det. For der er nemlig tale om et rigtig fint, lille pop-klenodie.

Sys er stadig præcis, som vi kender hende – en historiefortæller, der gengiver de skæve betragtninger og anekdoter om det knap så nemme liv, så man kun trække på smilebåndet og nikke genkendende. Det er quirky og sødt, men stadig med en ærlig substans, som ikke gør det overfladisk, men derimod vedkommende for lytteren. Denne kombination, sammen med Sys' genkendelige, kælne stemme, frembringer en cocktail, der vækker stærke associationer til 90'ernes Souvenirs.

Albummet er velskrevet pop, catchy og fængende – det meste af tiden (f.eks. på Hestepigen, Verden i HD, Monogame Dyr og Før de ser hinanden for første gang). Engang i mellem kan man dog godt få fornemmelsen af, at teksterne måske havde stået bedre alene, uden musik? At det bliver lidt forceret at få alle stavelserne til at passe? Men når Sys så er god, så er hun til gengæld VIRKELIG også god. Og der bliver flittigt leget med genrer (næsten pastiche-agtigt) og akkorder på en måde, der er langt mere udfordrende end de velkendte og gentagende rundgange i radioens pophits. Velkommen tilbage, Sys.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA