x
Arca (UK): Mutant

Arca (UK)
Mutant

Arca (UK): Mutant

GAFFA

Album / Mute
Udgivelse D. 19.11.2015
Anmeldt af
Ras Bolding

Arca har i de senere år arbejdet sammen med både Björk og Kanye West, men Mutant er eget udspil, og uambitiøst kan det ikke just kaldes med sin samlede spilletid på 62 minutter fordelt over tyve numre.

Musikken er, måske ikke så overraskende, instrumental og elektronisk såvel som elektronisk behandlet, velsagtens overordnet med en meget digital lyd som rød tråd igennem det ret lange forløb. For vi kommer ikke uden om, at selvom albummet generelt er ganske stemningsfyldt og også har gode passager, så kæmper idéerne lidt undervejs med den lange længde – jeg tror, albummet ville have fungeret bedre, om det havde været kortere. Visse numre kommer måske også lige lovlig tæt på at lyde som noget, Warp-selskabet, måske ikke mindst Autechre, havde gang i for femten års tid siden, men der er, heldigvis, også flere passager, hvor Arca leger med melodiske elementer, ikke sjældent af let melankolsk karakter, hvilket giver en god kontrast til det ellers ofte lidt digitalhvislende lydbillede.

Mutant bliver måske nok lidt lang i spyttet, men der er bestemt gode og rigtig fine passager – personligt synes jeg, Arca er bedst, når de små melodistumper flettes ind. Det er her han, i mine ører, virker mest personlig.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA