x
Iba Mahr: Diamonds Sox

Iba Mahr
Diamonds Sox

Iba Mahr: Diamonds Sox

GAFFA

Album / VPAL/VP Records
Udgivelse D. 20.11.2015
Anmeldt af
Henrik Bæk

Det var først på Kingstons University Of Technology, hvor Iba Mahr var i gang med at tage en bachelorgrad i computer og management, at han opfordret af sine studiekammerater besluttede sig for at gå ind i musikbranchen. I 2008 udgav han sin første single støttet af sanger Max Romeo og senere fortsatte samarbejdet med den nu afdøde reggaeproducer Phillip 'Fatis' Burrell.

Tilbage i 2012 hittede han globalt med siglen Will I Wait, der også er at finde på debutalbummet.
Nu er debutalbummet Diamond Sox så endelig en realitet og det har så sandelig været ventetiden værd.

Albummet rummer 15 skæringer i den melodiøse roots reggae stil med lige dele rasta blessings som regulær lover's rock i rillerne. Budskaberne er taget fra Mahrs egne livserfaringer, hvilket gør teksterne ekstra autentiske og sammen med Mahrs helt unikke og lettere 'hakkende' fraseringer er det om noget blevet hans varemærke.
Titelnummeret, der med sin 1990er retro dancehallsound adskiller sig fra de øvrige numre, findes i ikke mindre end to forskellige udgaver og med mere end 500.000 views på YouTube er nummeret et af de mest populære reggaenumre i 2015. Duetten med Jah 9 i det lettere jazzede Fame In Our Court samt det uptempo Clean And Pure med DJ Capleton bringer andre dimensioner ind i Mahrs reggaeunivers og det er klædeligt. På de lækre rootsnumre Alter, Glory Of The King, Travelling, Weeping And Mourning og Haile hyldes Haile Selassie aka Rastafari med fuld blæsersektion og masser af tromme og bass.

Diamond Sox er solid reggae musik, varieret og lyttervenligt og ideel til alle reggaeelskere worldwide og går skridtet videre end så mange andre nutidige reggaeudgivelser og er måske et af de bedste reggae artist album anno 2015.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA