x
Findlay: Electric Bones

Findlay
Electric Bones

Findlay: Electric Bones

GAFFA

Album / BMG Rights Management
Udgivelse D. 20.11.2015
Anmeldt af
Rosa Louise Stilgren

Den britiske sangerinde Findlay er både legesyg og fandenivoldsk. Hun bevæger sig i et lydunivers, der kombinerer garagerockens skrattende bundflader med popmusikkens blankpolerede melodistrukturer. Der bliver ikke lagt fingre imellem, når sangerindens slidt stemmebånd smyger og galer sig igennem udgivelsens højenergiske numre.

Titelnummeret Electric Bones er et bevis på den utæmmede vildskab, der slår tonen an med konstante guitarfigurer, scratch-effekt og et nærmest barnagtigt melodistykke gemt i omkvædet. Selvom udtrykket stiler mod at være vildt og oprørsk er der alligevel nogle melodiske parametre, der peger mod noget mere uskyldsrent. Der bliver stampet igennem omkvædet på Greasy Love, mens den pop-orienterede Gin On The Jukebox også væver over et hookline, der hurtigt slår sig fast i hukommelsen.

Der bliver afsøgt grænser, men det er også til tider ved at skumme over sine egne bredder, som på Off & On, der fremstår mere skabet end rebelsk. Når det er sagt, er der klart noget, at komme efter hos den unge sangerinde.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA