x
The Rolling Stones: From the Vault - Live in Leeds 1982

The Rolling Stones
From the Vault - Live in Leeds 1982

The Rolling Stones: From the Vault - Live in Leeds 1982

GAFFA

DVD / Eagle Vision
Udgivelse D. 20.11.2015
Anmeldt af
Espen Strunk

En markering af "slutningen af, hvad man kunne kalde mellem-periode-Rolling Stones; en periode som begyndte med bandets turné i Nordamerika i 1969." Sådan står der i omslagsnoterne til dvd-udgivelsen af denne Stones-koncert fra sommeren '82; seneste udspil i From the Vault-serien, som bandet lancerede sidste år. Og sådan kan man selvfølgelig godt lægge snittet.

Men bortset fra, at '82-turnéen blev gruppens sidste i syv år (og på den måde markerer en slags afslutning) kan man lige så vel argumentere for, at gruppen her i '82 er godt igang med den karrierefase de indledte allerede midt i halvfjerdserne (og stadig befinder sig i): Som energiske leverandører af harmløs nostalgi, hvor stort opstyltede scenografier i nogen grad synes at kompensere for det faktum, at bandet forlængst har passeret deres prime. Nuvel, denne aften i Leeds har Jagger iført sig et i bedste fald tidstypisk, sportsinspireret kostume og ser faktisk ud til at have en fest i rollen som indpisker.

I et sæt, som byder på overraskelser i form af Eddie Cochrans Twenty Flight Rock og Smokey Robinson & The Mircales 1965-hit Going to a Go Go. Hertil kommer udpluk fra det dengang aktuelle Tattoo You-album samt godt ti håndplukkede klassikere. Fint nok, bevares - men langt fra lige så uomgængeligt som et par af de tidligere udgivelser i From the Vault-rækken. 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA