x
C.V. Jørgensen: T-shirts, terylenebukser og gummisko

C.V. Jørgensen
T-shirts, terylenebukser og gummisko

C.V. Jørgensen: T-shirts, terylenebukser og gummisko

GAFFA

LP / Warner Music
Udgivelse D. 20.11.2015
Anmeldt af
Espen Strunk

Vinylpladens veritable renæssance de senere år har ikke alene foranlediget en række nye bands til at udkomme i det gamle format, den har også fået den danske afdeling af Warner til at genudgive en række – indimellem obskure – danske rockklassikere på lp.

Herunder C.V. Jørgensens to første album, hvoraf turen nu er kommet til toeren fra '75 – i realiteten det første af CVs halvfjerdserhovedværker med sange som Louies band, På en fortovsrestaurant, Flik-flakker og Pak dit grej.

Hovedpersonen bakkes op af sit "ganske lille band" med Erik Falck på bas, Per Wium på guitarer og Gert Smedegård på trommer, og den dengang 25-årige Jørgensen træder i karakter som sangskriver efter det lidt løsere debutalbum En stynet strejfer, som genudkom tidligere på året.

Vi møder Louie, som "rendte fremmedgjort rundt på Vesterbro," Solskinspigen og tager en tur Omkring Ækvator med gæsteguitaristen Nils Henriksen på et album, hvor CV etablerer det særegne sangunivers, som i de følgende år skulle etablere ham som en af genrens ypperste repræsentanter herhjemme. 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA