x
Enya: Dark Sky Island

Enya
Dark Sky Island

Enya: Dark Sky Island

GAFFA

Album / Warner Music
Udgivelse D. 20.11.2015
Anmeldt af
Ras Bolding

Julen sig nærmer og, naturligvis, fristes man til at sige, er Enya klar med nyt album, badet i rumklang fra en bedre verden. Som en anden Willy Wonka-elverdronning fører Enya en mystisk tilværelse i sin Manderley Borg i Irland, og engang imellem, med nogle års mellemrum, udgiver hun et nyt album, der lyder fuldstændig som det forrige, der lød fuldstændig som det forrige, etc. Således også med Dark Sky Island, der ganske vist er udgivet i 2015, men hvad lydunivers og produktion angår lige så vel kunne have været udsendt dagen efter Watermark, dengang i 1988, da Enya for alvor brød stort igennem.

Det er let at trække på smilebåndet over Enyas strategi, men samtidig er der også noget dybt fascinerende over denne new age-nymfe og hendes næsten fanatiske insisteren på uforanderlighed og hendes noget nær sygelige perfektionisme, der resulterer i hundredevis af vokal-overdubs for at skabe de store og overjordiske korflader, der går igen på de fleste af Enyas numre. Tag ikke fejl, Enya mener det helt ind i efterlivet, og det har hun gjort helt fra begyndelsen af – hun er kunstnerisk konsekvent som få.

Dark Sky Island byder på rumklangssynthesizere og elverkor, på vuggende melodier og romantiske tekster om længsel og håb, helt som det nu engang skal lyde, når det er Enya, der står bag, statisk, men magisk. Så blev det jul i Lothlorien, også i år.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA