x
Sort Sol: Everything That Rises Must Converge (Genudgivelse)

Sort Sol
Everything That Rises Must Converge (Genudgivelse)

Sort Sol: Everything That Rises Must Converge (Genudgivelse)

GAFFA

LP / Warner Music
Udgivelse D. 20.11.2015
Anmeldt af
Espen Strunk

1987 var året, hvor vi fik Helmigs Kære maskine, Anne Dorte Michelsens Alting vender tilbage og Den store lysfest med Peter Belli og Nanna Lüders. Og så lige andet album fra Steen Jørgensen og kompagni, der havde albumdebuteret som Sort Sol fire år tidligere efter et par tidlige skiver som Sods.

Everything that Rises... er første album med Lars Top-Galia om bord – og vel i nogen grad også albummet, hvor gruppen træder i karakter; i et americana-inficeret, meget Nick Cave & The Bad Seedsk postpunk-univers, hvor titlen er lånt fra Flannery O'Connor og et højdepunkt er gruppens på én gang absurde og fantastiske version af countrysangerinden Bobbie Gentrys 1967-hit Ode to Billie Joe.

Ved ti-års-jubilæet i '97 genudkom pladen på cd med en hel bonusdisc med outtakes og B-sider. Dem må vi dog undvære her i Warners nye udgave, som er et nyt vinyloptryk af den originale  – og i dag sjældne – lp. Hvilket ikke tager noget fra glæden ved at genhøre sange som Angelus Novus, Midget Finger og A Knife For the Ladies. Obligatorisk pensum i dansk rockhistorie.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA