x
Tue Track: Archives Vol. 1 (in English)

Tue Track
Archives Vol. 1 (in English)

Tue Track: Archives Vol. 1 (in English)

GAFFA

LP / Target
Udgivelse D. 27.11.2015
Anmeldt af

Han har haft travlt med at skifte kasketter de seneste år. Tue Track indgår således som del af grupperne Malk De Koijn, Booty Cologne, Pony Blod og senest Xtra Naan. Imidlertid har han også stået i forgrunden helt selv – næsten. For ti år siden udgav han nemlig albummet Rockin' under navnet Track72, hvorpå han tog en futuristisk rejse udi hiphop, funk og electro.

Det er i forlængelse af den udgivelse, at det kompakte album Archives Vol.1 (In English) ligger; han står for produktionen og lader rappere fra hele verden gribe mikrofonen. Den konstellation er enormt velfungerende. Når man først er kommet ud over hurdlen, at Tue Track altså ikke rapper, åbner der sig et univers, der trækker tråde gennem hele hiphop-historien.

Vi kommer fra betonen i Bronx på den elektriske, hypnotiske B-Boys Don't Stop The Rock til westcoast funk på det vuggende, drømmende Fool Ya, hvorpå Tue Track og Negash Ali har en kemi, jeg ikke har hørt siden Majids hovedværk Hand of Fatima

Hvis man kun identificerer Tue Track med Malk De Koijn, bliver man nok overrasket over hans smag i rap-kammerater. Langt de fleste er konventionelle, teknisk dygtige rimsmede, med sprøde tenderende til tørre flows. Hvis Malk er et eventyr, er det her magisk realisme. Det gør, at man kan lade sig forføres af tonerne uden at blive bortført af ordene. Det er særligt tydeligt i tilfældet med canadiske Wio-K, der ikke er verdens bedste patois-MC, men udfylder sin rolle perfekt som vokalist på Scarlight, der også findes i en instrumental version. Lige så er det altid dejligt at høre ham sparre med Wildchild, og slægtskabet mellem Tue Track og producergalningen Madlib fornægter sig ikke. 

Stilles Archives op over for Rockin', er det naturligvis ikke helt så ambitiøst, men både som supplement og selvstændigt er det en demonstration af, at det, som Tue Track har i gemmerne, er af høj international klasse. Og så er titlen jo … Volume 1 (in English), så mon ikke, vi kan vente mere fra arkivet, måske også fra hjemlige himmelstrøg?


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA