x
Mystery Jets: Curve of the Earth

Mystery Jets
Curve of the Earth

Mystery Jets: Curve of the Earth

GAFFA

Album / Caroline International
Udgivelse D. 15.01.2016
Anmeldt af
Kristian Bach Petersen

Optakten til dette sjette album fra engelske Mystery Jets går helt tilbage til sommeren 2013, og alligevel er antallet af sange barberet ned til blot ni.

Det gør dog ingenting, for det virker gennemarbejdet og som en velfungerende pakke. Frontmand Blain Harrissons vokal er ikke spektakulær, men han har styr på sin sangskrivning og afleverer på Curve of the Earth en helstøbt samling indiepop- og rocksange.

Bombay Blue lyder som vintage Roxy Music, melodisk og med masser af elegant guitar og diskret orgel. Singleforløberen Telomere har mere moderne hints af mathrock-guitar og en stemning, der bringer minder frem om Radiohead i slut-90'erne.

Bubblegum er bombastisk poprock med pompøst omkvæd og glider flydende over i den langsommere Midnight's Mirror, der indledes med en bid fra Mike Leighs film Naked. Taken by the Tide, der rocket og melankolsk skuer tilbage mod barndommens uskyld, har også en imponerende tyngde.

Der er kommet en mere alvorlig tone til over de seneste tre år hos de ellers så sorgløse Jets, og det klæder dem i den grad.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA