x
Hymns From Nineveh: Sunday Music

Hymns From Nineveh
Sunday Music

Hymns From Nineveh: Sunday Music

GAFFA

Album / Playground Music
Udgivelse D. 26.02.2016
Anmeldt af
Christian Erin-Madsen

Det er særligt sangskrivningen, der er så fascinerende ved Jonas H. Petersens tilgang. Historierne og de fjerlette vekselvirkninger imellem melankoli og smil.

På dette, det fjerde studiealbum, handler det om nærhed med et andet menneske, om nærvær i livet, om fællesskab. Og så er han også helt fysisk rejst til Botswana som en opdagelsesrejsende eller måske det modsatte: Ikke for at opdage, men for at genopdage Botswana, hvor han boede fra to-syvårs alderen.

Som på tidligere album rammer han noget. På Under the Sun begynder det elegant langsomt drevet af bongotrommerne, hvorefter han halvvejs igennem drejer over imod det uafrystelige refræn: "You, the sea, the sun, the trees, the birds …". På The Wanderer kan man næsten fornemme ham vandre med sin akustiske guitar og Paul Simon-facon og "now the road is my song"-pointe. Og på The Livingstone's Tree med de smukke "Uh-uhh'er" slår han en fascinerende stemning an med "We were young, we were free".

Typisk er hymnerne bygget langsomt op med et stærkt singer songwriter-udgangspunkt, som Sufjan Stevens. Adskillige steder supplerer Petersen med et klassisk stygerakkompagnement, så man tænker Elbow. Dertil kommer twistet: De afrikanske lyde og indtryk, han optog, som kitter det hele sammen.

Det er et lækkert, velproduceret album, som dog overordnet set alligevel efterlader en med hang til mere af det, der sætter sig fast. Det er på flere sange så poleret og afrundet, at man godt kan drømme sig lidt tilbage til hypnotiserende numre som So Mournful the Elegy, So Comforting the Hymn eller I Saw These Things Happening. Men hey: Det piller ikke ved, at det er godt, det her.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA