x
Choir Of Young Believers: Grasque

Choir Of Young Believers
Grasque

Choir Of Young Believers: Grasque

GAFFA

Album / Playground Music
Udgivelse D. 19.02.2016
Anmeldt af
Christian Erin-Madsen

Stemninger, stemninger, stemninger, fristes man til at sammenfatte Choir of Young Believers.

Fordi forsanger Jannis Noya Makrigiannis' fjerlette, svævende stemme tilsat rytmiske, men også klassiske instrumenter efterlader en helt særlig nøgen sårbarhed og følsomhed, men også vedkommenhed.

Særligt den fuldstændig sublime debut This Is for the White in Your Eyes bygget på kærestesorger og voldsomme følelser er et eksempel, mens toeren Rhine Gold fortsat jagtede storladne stemninger.

På dette, deres tredje studiealbum, kunne der for så vidt igen have været åbnet en kanal til de store følelser. Efter at have turneret med Rhine Gold tog Jannis i slutningen af 2013 en slags fuldt stop til eftertænksomhed. Han tog ud at rejse for derefter at lade det være helt åbent, hvilken retning det hele skulle tage.

Det er blevet til numre med en stribe collager og lydlandskaber, der flere steder giver et resultat af silkeblød Sadé eller Rhye og andre steder en facon, der kunne minde om The Mountains. Det er lækkert produceret, der er kommet større variation på længderne – flere numre bevæger sig op på 5-9 minutter suppleret af korte mellemstykker – og så synger Noya på dansk på nogle af numrene.

Måske havde han behov for at få afløb, men resultatet virker desværre mest af alt retningsløst og lettere metaltræt – et godt eksempel er det overdrevet slæbende, nærmest irriterende omkvæd ved første del på Face Melting.

Der er passager og numre at fremhæve. Cloud Nine eller Gamma Moth rammer, men det meste af pladen bliver ved ansatsen. Det bliver aldrig rigtigt vedkommende.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA