Twenty One Pilots: Blurryface

Twenty One Pilots
Blurryface

Twenty One Pilots: Blurryface

GAFFA

CD / Fueled By Ramen
Udgivelse D. 19.05.2015
Anmeldt af
Jens Dræby

Ohio-bandet har bevaret den rebelske attitude i det svære kvantespring fra tidligere indie-plader til Blurryface's gennemproducerede lyd og imponerende variation. Bandet selv kalder musikken for schizoid pop, og det virker som en ganske passende betegnelse for et album, der musikalsk lægger sig et sted i feltet mellem Awolnation, Grouplove og Flobots.

På tværs af 14 sange bevæger bandet sig aldeles godt over et hektisk eklektisk miks af inspiratonskilder og gode idéer. De første tre sange viser virkelig, at Tyler Josephs sang kan bære nogle ganske radiovenlige produktioner. Herefter udspalter albummet sig med trap-inspirerede sange som Fairly Local og Doubt, der står side om side med den folkede We Don't Believe What's On TV, Mattafix-reggae som Lane Boy og Heavydirtysoul med sin lyd af umiskendelig britisk poppet drum'n'bass. 

Twenty One Pilots har lavet et playliste-album til et playliste-publikum, og de fleste vil se lyset i et eller to numre på Blurryface. Sangene er godt skruet sammen, og når endelig lukkeren Goner ruller gennem øregangen, vil man føle sig godt mættet af indie-pop-rock-folk-rap-musik.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA