x
Heidi Mortenson: Tid

Heidi Mortenson
Tid

Heidi Mortenson: Tid

GAFFA

Album / Voodoo Echo
Udgivelse D. 11.03.2016
Anmeldt af
Ras Bolding

Heidi Mortenson har, med det meste af det hun har lavet gennem tiden, bevæget sig i et spændingsfelt mellem pop med skæve vinkler og forskellige former for techno-orienteret musik, og det gør sig da også gældende på Tid, hvor man måske nok kan sige, at der skrues op for electropoppen også.

Hvor Mortenson tidligere bl.a. har dyrket lo-fi-æstetik, kassettebånd, den slags, så viser Tid en mere gennem- og velproduceret side frem, og det fungerer godt, for der bydes på et interessant lyddesign albummet igennem. Der er pletvise besøg af gæstemusikere i form af bas og horn, men det er ikke mindst arbejdet med de elektroniske lyde og arrangementer, som fungerer godt.

Der arbejdes med sange, og på vokalsiden fornemmer man nok mere end en smule inspiration fra sådan noget som The Knife og måske ikke mindst Fever Ray fra tid til anden. Her og der dukker der også vocodere op i lydbilledet, til tider iklædt overskruet AutoTune, hvilket egentlig ikke er min personlige kop te – hvad vocodere angår er jeg på Kraftwerks og Laurie Andersons side, ikke Daft Punks.

Tid viser en mere pop-orienteret side af Heidi Mortenson, og jeg synes, det fungerer godt, fordi der stadig er plads til det mørke og ulmende, og måske ikke mindst pga. det opfindsomme lydarbejde.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA