x
Wangel: Freedom

Wangel
Freedom

Wangel: Freedom

GAFFA

Album / Playground Music
Udgivelse D. 04.03.2016
Anmeldt af
Rosa Louise Stilgren

Wangel er allerede strøget ind over landet som en forfriskende brise i dansk musik. Hans vekslende vokal har fængslet lyttere, når den i pendulfart svinger mellem svulmende dybder og vibrerende falset. På samme måde er debutalbummet både brutalt og skrøbeligt. Hans gennemsyrende sørgmodighed fornægter sig ikke, men tempofyldte kompositioner løfter sangene ud af melankoliens greb og op til nye højder. 

You Got To Say It Out Loud tegner et fint billede af udgivelsen af den balancestang, der ligger i hænderne på sangeren. Et næsten prædikende vers opløftes i omkvædet, hvor den karakteristiske falset glider gennem svulstige beats. Det lykkes lige knap på Foreigner, der ikke på samme måde bringer udtrykket til sin ret, men i stedet ender med at spænde ben for sig selv i et lydbillede, der forsøger at ramme dansemusklerne på bekostning af det fine nærvær, der ellers er så karakteristisk for Wangel. 

Der bliver prøvet kræfter med lidt af hvert, og Freedom skal nok komme til at favne over en bred skare af lyttere, hvad enten man ønsker at drukne sine sorger i drivende melankoli eller på dansegulvets bonede gulve. 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA