x
Essaie Pas: Demain Est Une Autre Nuit

Essaie Pas
Demain Est Une Autre Nuit

Essaie Pas: Demain Est Une Autre Nuit

GAFFA

Album / DFA Records
Udgivelse D. 12.02.2016
Anmeldt af
Ras Bolding

Essaie Pas er en canadisk duo bestående af Marie Davidson og Pierre Guerineau, som begge har været aktive i og omkring Montreals undergrundsscene i en årrække.

Demain Est Une Autre Nuit tager i høj grad afsæt i flere forskellige elementer af firsernes elektroniske scener, med solid smag af synth, new romantic og en smule italo også. Kendere og fagnørder vil tilmed kunne hive termer som cold- og darkwave op af posen. Her er med andre ord tale om musik med trofast brug af monotone trommemaskiner, pulserende synthesizere og kolde akkordflader.

De instrumentale passager bærer i høj grad musikken, men der gøres jævnligt brug af spoken word-agtige elementer, kun sporadisk afbrudt af egentlig sang, hvilket måske kan lede tankerne lidt i retning af sådan noget som Propaganda eller især Anne Clark – sine steder faktisk ganske meget, mens den afsluttende La Chute, med adstadig rytmik og melankolsk akkordprogression lyder en smule som et hemmeligt møde mellem Jean Michel Jarres Souvenir of China og Art of Noises Moments in Love.

Der bydes dog ikke kun på firserreferencer, men også et par passager af mere techno-agtig karakter, hvilket er med til at skabe variation. Folk med hang til new wave, synth og electronica bør agjort give Essaie Pas et lyt.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA