x
Natsværmer: Nuancer

Natsværmer
Nuancer

Natsværmer: Nuancer

GAFFA

EP / Target Records
Udgivelse D. 12.02.2016
Anmeldt af
Kristoffer Veirum

Musikeren Mattias Hundebøll kommer vidt omkring – lige fra vært på den danske sendeflade til fotomodel. De, som primært husker ham i front for de fynske rockprovokatører Rock Hard Power Spray, får sig nok en overraskelse ved et lyt til Natsværmer.

For det første er det på dansk. Og for det andet er der tonet ned for den nævenyttige rok&uld, som Hundebøll tidligere spandt. Han har på Nuancer samlet en række kompetente musikere, der leverer et flot, atmosfærisk lydtapet for hans små sange – skramlede vers bliver afløst af storladne guitarflader, og lange outro-stykker optrapper dramatikken.

Følelserne er helt uden på tøjet, og langt hen ad vejen virker det faktisk godt for Hundebøll, der formår at charmere sig ind under huden på lytteren. Knap så vellykket er det, når han prøver at skrue op for attituden på Vuggevisen, som bliver en smule mere akavet end seksuelt pirrende.

Tidligere fans vil nok forblive skeptiske, mens yngre, tilkommende fans vil kunne nikke genkendende til tekstenes følelsesunivers.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA